Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Δεκ-2020 10:24

  Μπιλ Γκέιτς: Πιθανόν έξι εμβόλια κατά του κορονοϊού διαθέσιμα έως την άνοιξη του 2021

  Μπιλ Γκέιτς: Πιθανόν έξι εμβόλια κατά του κορονοϊού διαθέσιμα έως την άνοιξη του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πρόβλεψη ότι έως την άνοιξη του 2021 έως και έξι εμβόλια κατά του κορονοϊού θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαθέσιμα στον γενικό πληθυσμό προχώρησε ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς οι ιατροφαρμακευτικές προσπάθειες αντιμετώπισης της Covid-19 εντείνονται.

  "Αναμένω ότι θα έχουμε περίπου έξι εμβόλιο τα οποία θα έχουν εγκριθεί εντός του α' τριμήνου του 2021", ανέφερε ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Microsoft, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Singapore FinTech Festival.

  Στο ήδη εγκεκριμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί εντός του Δεκεμβρίου και σε ΗΠΑ - ΕΕ, ο Γκέιτς ανέφερε τα πειραματικά εμβόλια των Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax, τα οποία προβλέπεται να λάβουν έγκριση εντός των προσεχών μηνών. Ο δισεκατομμυριούχος δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στο έκτο εμβόλιο.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, το Η.Β. έγινε η πρώτη χώρα η οποία έχει δώσει έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, ενώ ήδη από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησαν εμβολιασμοί στη Βρετανία. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσει επί της έγκρισης ή μη του εμβολίου την Πέμπτη.

  Ο Γκέιτς, του οποίου το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation ασχολείται εκτεταμένα με τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και ειδικότερα των εμβολιασμών, συνεχάρη τις ρυθμιστικές αρχές των αναπτυγμένων κρατών για τις ταχείες διαδικασίες έγκρισης.

  "Οι ρυθμιστικές αρχές στη Δύση κάνουν πολύ καλή δουλειά", ανέφερε. "Έχουν διεξαγάγει τις κλινικές δοκιμές τριών φάσεων με εκπληκτικά επαγγελματικό τρόπο, αναζητώντας οποιαδήποτε παρενέργεια, αλλά και δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματικότητα".

  Ο Μπιλ Γκέιτς σημείωσε ωστόσο ότι μένει να γίνει πολλή δουλειά, μεταξύ άλλων και από το ίδρυμά του, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η διανομή των εμβολίων θα γίνει με δίκαιο τρόπο σε όλες τις χώρες, ειδικά στις λιγότερο ανεπτυγμένες.

  Ήδη το ίδρυμα Bill & Melinda Gates εργάζεται από κοινού με το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων - με βάση τον όγκο - στον κόσμο, προκειμένου να ξεκινήσει στη χώρα παραγωγή του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19. Το ίδιο θα γίνει, σε συνεργασία με το Serum, και με το εμβόλιο της Novavax, ενώ έτερος παραγωγός θα βρεθεί για την παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson, όταν αυτό εγκριθεί.

  Τα συγκεκριμένα εμβόλια βασίζονται σε πιο παραδοσιακή τεχνολογία και έχουν γενικά μικρότερο κόστος παρασκευής και διατήρησης σε σχέση με εκείνα των Pfizer και Moderna, γεγονός που τα καθιστά ευκολότερα προσβάσιμα στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

  Στόχος, σύμφωνα με τον Γκέιτς, είναι ακόμη και σε αυτά τα κράτη η πανδημία να έχει λάβει τέλος κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ