Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Δεκ-2020 17:20

  Οι Τούρκοι εγκαινίασαν εμπορικό τρένο προς την Κίνα το οποίο... δεν βγήκε από την Κων/πολη

  Οι Τούρκοι εγκαινίασαν εμπορικό τρένο προς την Κίνα το οποίο... δεν βγήκε από την Κων/πολη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα τρένο εξαγωγών, που υποτίθεται ότι θα πήγαινε στην Κίνα από την Τουρκία, επέστρεψε στο σημείο αναχώρησής του αφού ταξίδεψε μόνο μερικές στάσεις, ισχυρίστηκε η Ένωση Εργαζομένων Μεταφορών (BTS).

  Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου συμμετείχε σε τελετή στις 4 Δεκεμβρίου για τον υποτιθέμενο σκοπό της αποστολής του εν λόγω εξαγωγικού τρένου, το οποίο είχε 42 βαγόνια γεμάτα με οικιακές συσκευές, που προορίζονταν για την Κίνα, κάτι που προέβαλαν με πομπώδεις τίτλους όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας. 

  "Ο υπουργός αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει τελετή για την αποστολή του τρένου εξαγωγής στην Κίνα", δήλωσε η ένωση. "Αλλά η σήμανση του τρένου αφαιρέθηκε, αυτό εξήλθε από τον σταθμό στο Μάλτεπε, και στη συνέχεια στάλθηκε πίσω στο σταθμό Χαλκαλί".

  Η τελετή προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας, 56 ωρών, του Σαββατοκύριακου, ανέφερε η ένωση, προσθέτοντας ότι αυτή η εξαπάτηση έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των τουρκικών κρατικών σιδηροδρόμων (TCDD). 

  "Αυτή η ενέργεια όχι μόνο αποτελεί εξαπάτηση προς τον υπουργό Μεταφορών, αλλά και η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών για την εκδήλωση, έβαλε την Τουρκία σε δύσκολη θέση διεθνώς", ανέφερε σε επίσημη δήλωση η ένωση, σε μία εμφανή προσπάθεια να δείξει ότι αυτό το φιάσκο, ναι μεν έγινε, αλλά έγινε από μεμονωμένους υπαλλήλους της TCDD.

  Η ένωση ζήτησε έρευνα για υπαλλήλους της TCDD που "απειλούσαν τη δημόσια ασφάλεια προκαλώντας συμφόρηση στις δημόσιες συγκοινωνίες και έβλαψαν την αξιοπιστία του ιδρύματος".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ