Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Δεκ-2020 20:45

  ΕΕ και Βρετανία θα ανανεώσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit

  ΕΕ: Απέχουμε ακόμη αρκετά από μια συμφωνία για το Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen πραγματοποίησαν έκτακτες συζητήσεις για να διασώσουν την εμπορική συμφωνία μετά το Brexit, μετά και το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.

  Οι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης έγραψαν στο Twitter την Παρασκευή ότι έχουν διακόψει τις συζητήσεις, επειδή οι "προϋποθέσεις μιας συμφωνίας δεν πληρούνται" και ενημέρωσαν τους αντίστοιχους πολιτικούς ηγέτες τους σχετικά με την κατάσταση. Προειδοποίησαν για "σημαντικές αποκλίσεις" στις τρεις κύριες διαφωνίες που έχουν καθυστερήσει τις συνομιλίες από τότε που ξεκίνησαν τον Μάρτιο.

  Ο Johnson και η von der Leyen ξεκίνησαν το τηλεφώνημα τους στις 4:30 μ.μ. GMT το Σάββατο, σημείωσε αξιωματούχος. Κατά την επιστροφή του στις Βρυξέλλες το Σάββατο, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Michel Barnier δήλωσε σε δημοσιογράφους στο σιδηροδρομικό σταθμό St Pancras του Λονδίνου: "Αν υπάρχει ακόμα τρόπος... θα δούμε", σύμφωνα με το Sky News.

  "Παραμένουν σημαντικές διαφορές σε τρία κρίσιμα θέματα: ισότιμοι όροι ανταγωνισμού, διακυβέρνηση και αλιεία", ανέφεραν ο Johnson και η von der Leyen σε κοινή δήλωση. "Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν ότι καμία συμφωνία δεν είναι εφικτή εάν αυτά τα θέματα δεν επιλυθούν".

  "Παρότι αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα αυτών των διαφορών, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια από τις διαπραγματευτικές μας ομάδες για να εκτιμήσουμε εάν οι διαφορές αυτές μπορούν να επιλυθούν", τόνισαν.

  Διαβάστε ακόμη:

  Brexit: Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ζητεί "κάθε δυνατή προσπάθεια" για μια εμπορική συμφωνία

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ