Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 17:17

  Γερμανία: Oι Σοσιαλδημοκράτες τάσσονται υπέρ μιας κυβερνητικής προοδευτικής συμμαχίας

  Γερμανία: Oι Σοσιαλδημοκράτες τάσσονται υπέρ μιας κυβερνητικής προοδευτικής συμμαχίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι συμπρόεδροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Σάσκια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ηγηθούν "κυβερνητικής συμμαχίας με προοδευτικό προσανατολισμό" μετά τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RΤL και ntv. Εν τούτοις, δεν απέκλεισαν ρητά έναν νέο μεγάλο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU).

  Ο Βάλτερ Μπόργιανς απάντησε σε σχετικό ερώτημα απλώς: "Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι αυτό που είναι τώρα αναγκαίο μπορεί να γίνει με τους σημερινούς εταίρους", χωρίς να το αποκλείσει ρητά.

  Όταν οι δύο συμπρόεδροι του SPD ρωτήθηκαν ποιον υποψήφιο καγκελάριο των Χριστιανοδημοκρατών θα προτιμούσαν για την προεκλογική εκστρατεία, η Σάσκια Έσκεν είπε: "Το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της αντιπολίτευσης στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, είναι θέμα των ίδιων των Χριστιανοδημοκρατών (CDU)". Ο δε Βάλτερ Μπόργιανς πρόσθεσε ότι "θα καταστεί σαφές πως κανένας από τους υποψηφίους του CDU δεν έχει την ποιότητα του (σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελάριου) Όλαφ Σολτς".

  Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Έσκεν και ο Βάλτερ-Μπόργιανς εξελέγησαν συμπρόεδροι στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

  Κάνοντας αναδρομή, ο Βάλτερ Μπόργιανς είπε ότι έκτοτε "κατέστη δυνατόν να καταγραφούν οι διαθέσεις του κόμματος, δηλαδή, να μην αφήνουμε τους Βερολινέζους της ηγεσίας να κανονίζουν μόνοι τους, αλλά να μεταφέρουμε και την άποψη του κόμματος στην ηγεσία. Αυτό επετεύχθη χωρίς διαρκή σύγκρουση". Η Έσκεν πρόσθεσε ότι "τουλάχιστον σταμάτησε η προ έτους πτωτική τάση στις δημοσκοπήσεις, αλλά για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, φυσικά δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε επιτύχει όσον αφορά τις αξιολογικές κρίσεις".

  Αναφερόμενος στο έργο του μεγάλου συνασπισμού, ο Βάλτερ-Μπόργιανς είπε ότι "έχουν σαφώς τεθεί αναγνωρίσιμες (σοσιαλδημοκρατικές) πινελιές φέτος".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ