Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 15:08

  Νορβηγία: Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν τρία εμβόλια για την αναχαίτιση της COVID-19

  Νορβηγία: Σε καραντίνα από το Σάββατο οι ταξιδιώτες από Γαλλία, Ελβετία, Τσεχία, Μονακό και περιοχές της Σουηδίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νορβηγία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα τρία εμβόλια που αναπτύσσουν οι Moderna, AstraZeneca, Pfizer και BioNTech στην πρώτη προσπάθειά της να εμβολιάσει τον πληθυσμό εναντίον της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

  Το πρώτο τρίμηνο του 2021, το Όσλο αναμένει να λάβει συνολικά 2,5 εκατομμύρια δόσεις, καλύπτοντας 1,25 εκατομμύριο πολίτες ή το 23% του πληθυσμού, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των εμβολίων από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

  Οι δόσεις θα καλύψουν περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Νορβηγία, οι οποίοι θεωρείται ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπέντε Χόιε, ενώ οι 340.000 υγειονομικοί που έχουν επαφή με ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν.

  Η Νορβηγία, που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποκτήσει πρόσβαση σε ορισμένα από τα εμβόλια που εξασφαλίζει η ΕΕ χάρη στη Σουηδία, που είναι μέλος της ΕΕ και θα αγοράσει περισσότερα από αυτά που χρειάζεται και θα τα πουλήσει στη Νορβηγία, ακριβώς μετά την Πρωτοχρονιά.

  "Μέχρι το Πάσχα, θα μπορούσαμε να είμαστε σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτήν σήμερα", δήλωσε ο Χόιε.

  Η Νορβηγία προχωρά πιο γρήγορα απ΄ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί: τον Οκτώβριο, η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ είχε πει πως ανέμενε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινούσαν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

  Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στη Νορβηγία θα είναι οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας και οι "πιο ηλικιωμένοι" που ζουν στα σπίτια τους, και θα ακολουθήσουν οι άνω των 65 ετών ή νεότεροι ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα.

  Τα εμβόλια θα είναι δωρεάν και θα αποτελέσουν τμήμα του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού της χώρας.

  Ο αριθμός των μολύνσεων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες αφότου η κυβένρηση επέβαλε και πάλι περιορισμούς πριν από έναν μήνα.

  Η επίπτωση 14 ημερών μολύνσεων από COVID-19 στη Νορβηγία (ο μέσος όρος μολύνσεων ημερησίως ανά 100.000 κατοίκους) είναι σήμερα 116,4, ο τέταρτος χαμηλότερος στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία, την Ιρλανδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ