Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 08:35

  Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της Ινδίας από την κεντρική τράπεζα

  Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της Ινδίας από την κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Ινδία διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού της, επικαλούμενη ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ενώ δήλωσε πως η οικονομία ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι ανέμενε.

  Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής ψήφισε ομόφωνα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, επικαλούμενος την πιθανότητα οι τιμές των τροφίμων να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο.

  Συγκεκριμένα, το βασικό repo rate παρέμενε στο 4% και το reverse repo στο 3,35%.

  Ο Das δήλωσε ότι η τοπική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα, υποστηριζόμενη από την ισχυρή αγροτική ζήτηση και την αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

  Η οικονομία της Ινδία έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις μεγάλες οικονομίες παγκοσμίως, καθώς οι επιχειρηματικές και καταναλωτικές δραστηριότητες σταμάτησαν εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την εξάπλωση της πανδημίας.

  Η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στη διάρκεια του τριμήνου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αλλά και πάλι ήταν βελτίωση σε σχέση με τη συρρίκνωση 23,9% που κατέγραψε στο α΄ τρίμηνο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ