Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 12:30

  Ευρωζώνη: Υψηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις λιανικής

  Ευρωζώνη: Υψηλότερα των εκτιμήσεων οι πωλήσεις λιανικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη, κυρίως χάρη στην αύξηση των αγορών μέσω διαδικτύου, καθώς κατέφθασε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

  Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής στις 19 χώρες της ευρωζώνης αυξήθηκαν 1,5% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, μετά από την πτώση 1,7% τον Σεπτέμβριο, από την αύξηση 4,3% σε ετήσια βάση.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ότι η μηνιαία αύξηση θα διαμορφώνεται στο 0,8% και η ετήσια στο 2,7%.

  Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου και αλληλογραφίας, αυξήθηκαν 6,1% σε μηνιαία βάση και 28,5% σε ετήσια βάση, αντισταθμίζοντας την πτώση 2,8% σε μηνιαία βάση και 14% σε ετήσια βάση, των πωλήσεων σε είδηση ένδυσης και υπόδησης στα καταστήματα.

  Επίσης οι πωλήσεις βενζίνης μειώθηκαν 3,7% σε μηνιαία βάση, και 9,6% σε ετήσια βάση, σε μια μεγαλύτερη πτώση από ό,τι στον προηγούμενο μήνα, καθώς λιγότεροι άνθρωποι ταξίδεψαν εξαιτίας της πανδημίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ