Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 11:53

  Βρετανία: Μικρότερη του αναμενόμενου η πτώση του σύνθετου ΡΜΙ

  Βρετανία: Πάνω από 1.000 θάνατοι για τέταρτη διαδοχική μέρα και 59.937 κρούσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Βρετανίας μειώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο, καθώς το μερικό lockdown των τεσσάρων εβδομάδων στην Αγγλία είχε μικρότερη επίδραση στις επιχειρήσεις από ό,τι τα μέτρα στις αρχές του έτους, και οι επιχειρήσεις είναι πιο αισιόδοξες για τις προοπτικές του 2021.

  Ο PMI υπηρεσιών της IHS Markit υποχώρησε στις 47,6 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 51,4 μονάδες τον Οκτώβριο.

  Πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Ιούνιο που ο δείκτης υποχώρησε χαμηλότερα των 50 μονάδων, αλλά πρόκειται για μικρότερη πτώση από την πτώση στις 45,8 μονάδες που αναμενόταν αρχικά ή από το ιστορικό χαμηλό των 13,4 μονάδων τον Απρίλιο.

  Ο σύνθετος PMI, σημείωσε πτώση στις 49 από τις 52,1 μονάδες, επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, αλλά μικρότερη πτώση από τις εκτιμήσεις για 47,4 μονάδες.

  "Τα νέα μέτρα lockdown και οι πιο αυστηροί περιορισμοί της πανδημίας, ανέτρεψαν αναπάντεχα την παραγωγή του ιδιωτικού τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο και οδήγησαν τον ιδιωτικό τομέα σε κάμψη. Ωστόσο, η παράπλευρη ζημιά σε κλάδους εκτός της φιλοξενίας, της ψυχαγωγίας και των ταξιδιών, ήταν πολύ πιο μέτρια σε σχέση με την πρώτη περίοδο του lockdown”, ανέφερε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Tim Moore.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ