Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 11:40

  Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε κατακόρυφα η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Νοέμβριο

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε κατακόρυφα τον προηγούμενο μήνα καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν εκ νέου περιορισμούς για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

  Η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί ξανά αυτό το τρίμηνο, αλλά με ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επιπλέον στήριξη από την ΕΚΤ, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο επόμενο έτος αναβαθμίστηκαν.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στις 45,3 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 50 μονάδες του Οκτωβρίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 45,1 μονάδες.

  "Η οικονομία της ευρωζώνης περιήλθε ξανά σε ύφεση τον Νοέμβριος καθώς οι κυβερνήσεις ενέτειναν τις προσπάθειες κατά του κορονοϊού, με την επιχειρηματική δραστηριότητα ένα πλήττεται για άλλη μία φορά από τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση του ιού”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

  Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 41,7 μονάδες από τις 46,9 μονάδες του Οκτωβρίου.

  Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, όταν το πρώτο κύμα έπληξε την Ευρώπη.

  Ωστόσο η συνολική αισιοδοξία για το επόμενο έτος βελτιώθηκε και ο σύνθετος δείκτης μελλοντικής παραγωγής αυξήθηκε στις 60,4 μονάδες από τις 56,5 μονάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ