Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Δεκ-2020 21:51

  Fed (Beige Book): Αυξάνονται οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας

  Fed (Beige Book): Αυξάνονται οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παρέμεινε μέτρια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης σε περιοχές όπου τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αναφέρει η τελευταία έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες, γνωστή και ως Beige Book..

  "Οι περισσότερες περιοχές χαρακτηρίζουν την οικονομική επέκταση ως ήπια ή μέτρια", αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

  Η έκθεση βασίζεται σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τις 12 περιφερειακές τράπεζες της Fed έως και τις 20 Νοεμβρίου.

  "Τέσσερις περιφέρειες έκαναν λόγο για μικρή ή καθόλου ανάπτυξη, ενώ πέντε επεσήμαναν ότι η δραστηριότητα παρέμεινε κάτω από τα προ-πανδημίας επίπεδα τουλάχιστον σε ορισμένους τομείς", σημειώνει η έκθεση της Fed.

  Όπως αναφέρει, ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί απότομα από τα τέλη Οκτωβρίου. Η αύξηση αυτή οδηγεί ορισμένες πόλεις και πολιτείες να εφαρμόσουν ξανά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας. Εν τω μεταξύ, η έλευση του χειμώνα σε μεγάλο μέρος της χώρας μειώνει επίσης την οικονομική δραστηριότητα, καθώς δραστηριότητες που επιβάλλονται από την πανδημία, όπως το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους καθίστανται αδύνατες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ