Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Δεκ-2020 18:06

  Ο ΠΟΥ εξετάζει πιθανή έκτακτη έγκριση του εμβολίου της Pfizer

  ΠΟΥ: Η πανδημία του κορονοϊού θέτει σε κίνδυνο τη “μάχη” κατά της φυματίωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει λάβει από την Pfizer και την BioNTech τα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού και εξετάζει "πιθανή έγκριση για έκτακτη χρήση", γεγονός που θα αποτελέσει ορόσημο και για την έγκρισή του εμβολίου από τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών.

  Με αφορμή τη έγκριση του εμβολίου από τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: "Ο ΠΟΥ βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης της Βρετανίας σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης σε ορισμένες από τις πληροφορίες στις οποίες βασίστηκε η αξιολόγησή της, οι οποίες θα μπορούσαν να επισπεύσουν την έκτακτη αδειοδότηση του ΠΟΥ".

  Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού την Τετάρτη, με τη χώρα να κινείται γρηγορότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Ευρώπη με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη χώρα της Δύσης που θα υποστηρίξει επίσημα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer. Όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

  Ο Mike Ryan, κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, χαιρέτισε τα νέα, προσθέτοντας: "Δεν πρέπει να σταματήσουμε, χρειαζόμαστε περισσότερα από 3-4 εμβόλια”.

  "Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή, πρέπει να μειώσουμε την τιμή", πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ σε εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι "χρειαζόμαστε ένα εμβόλιο μίας δόσης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ