Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Δεκ-2020 14:21

  Ερώτηση προς την Κομισιόν για την "άμεση αποκατάσταση των μετακινήσεων των Ευρωπαίων πολιτών" κατέθεσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ

  Ερώτηση προς την Κομισιόν για την "άμεση αποκατάσταση των μετακινήσεων των Ευρωπαίων πολιτών" κατέθεσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, ώστε μετά την κυκλοφορία του εμβολίου στην αγορά να επανέλθουν οι μεταφορές στην κανονικότητα, συντονισμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών", ζητά η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Η κ.Βόζεμπεργκ, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, αναφέρει ότι "η ΕΕ έχει συνάψει σήμερα ήδη έξι συμβάσεις προαγοράς με εταιρείες παραγωγής εμβολίων και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με άλλες εταιρείες, προκειμένου να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο εμβολίων διαφορετικών τεχνολογικών προσεγγίσεων που θα παραχθούν στην Ευρώπη", σημειώνοντας ότι και "τα κράτη μέλη προετοιμάζονται -βάσει της ανακοίνωσης της Επιτροπής του περασμένου Οκτωβρίου- για την παράδοση και τη διάθεση των εμβολίων, καταρτίζοντας λεπτομερή εθνικά σχέδια, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του Δεκεμβρίου 2020 και εντός του Ιανουαρίου 2021".

  Εν τω μεταξύ, υπογραμμίζει η κ. Βόζεμπεργκ, ο κλάδος των μεταφορών στην ΕΕ έχει πληγεί "ανεπανόρθωτα" και "δίνει αγώνα επιβίωσης μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19". Όπως αναφέρει, "ενδεικτικά, οι αεροπορικές εταιρείες, παγκοσμίως, εκτιμάται ότι θα χάσουν φέτος συνολικά 130 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των επιβατών θα μειωθεί στα 1,8 δισ. από 4,5 δισ. το 2019".

  Για το λόγο αυτό, ρωτά την Επιτροπή εάν "διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, ώστε μετά την κυκλοφορία του εμβολίου στην αγορά να επανέλθουν οι ευρωπαϊκές μεταφορές στην κανονικότητα με κοινή και συντονισμένη στρατηγική από όλα τα κράτη μέλη, αλλά και με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ