Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Δεκ-2020 10:40

  Allied Irish Banks: Στοχεύει σε μεγάλες μειώσεις του κόστους για να πετύχει τους στόχους το 2023

  Allied Irish Banks: Στοχεύει σε μεγάλες μειώσεις του κόστους για να πετύχει τους στόχους το 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Allied Irish Banks θα μειώσει το κόστος κατά 10% περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, για να πετύχει τους στόχους για τα κέρδη και το κεφάλαιο, τονίζοντας ότι η πανδημία κατέστησε αναγκαίες και δυνατό να συμβούν, τις  σημαντικές αλλαγές.

  Η ΑΙΒ έθεσε νέους μεσοπρόθεσμους στόχους στις 6 Μαρτίου, μια εβδομάδα προτού η Ιρλανδία ξεκινήσει να επιβάλει περιορισμούς για τον κορονοϊό, οδηγώντας σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά lockdowns που υποχρέωσαν την μεγαλύτερη τράπεζα στεγαστικών δανείων της Ιρλανδιας να εξοικονομήσει 1,3 δισ. ευρώ για απομειώσεις.

  Τον Μάρτιο, η ΑΙΒ δήλωσε πως σχεδίαζε να μειώσει τη βάση κόστους στα 1,5 δισ. Ευρώ το 2022, στοχεύοντας σε ένα δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από το 14% και απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 8%.

  Σήμερα, διατήρησε τους στόχους για το κεφάλαιο αλλά πήγε ένα χρόνο πίσω το χρονοδιάγραμμα μετά από το πλήγμα που υπέστη το 2020 από τον κορονοϊό.

  Ωστόσο η τράπεζα τόνισε πως σχεδιάζει ένα μειώσει το κόστος προ τραπεζικών εισφορών και ρυθμιστικών τελών, στα 1,35 δισ. Ευρώ το 2023.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ