Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Δεκ-2020 14:36

  Γιατί δεν σταματάει το σορτάρισμα στην Tesla

  Γιατί δεν σταματάει το σορτάρισμα στην Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετοχή της Tesla  έχει εκτοξευτεί σχεδόν 600% φέτος, ξεπερνώντας ακόμη και την Berkshire Hathaway του Warren Buffett. Η εντυπωσιακή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει φτάσει τα 555 δισ. δολάρια κάνοντας όλες τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να δείχνουν νάνοι μπροστά της.

  Όσοι, όμως, σορτάρουν την Tesla και έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα short sellers... εξακολουθούν να σορτάρουν, σημειώνει το Marketwatch.

  Ο Bradford Cornell της επενδυτικής εταιρείας Cornell Capital Group, είναι μεταξύ αυτών που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αυτή την αδιάκοπη άνοδο. Ο ίδιος ο Cornell άνοιξε μια μικρή θέση short στην Tesla την περασμένη εβδομάδα.

  "Η μετοχή έχει πιάσει ήδη 'αστεία ταχύτητα", έγραψε στους πελάτες του τη Δευτέρα. "Δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ στη βάση των θεμελιωδών μεγεθών. Έχει διαχωριστεί τόσο πολύ από τα υφιστάμενα οικονομικά στοιχεία, που πλέον η αποτίμησή της κινείται σε μια ζώνη λυκόφωτος".

  O Cornell ξεχωρίζει δύο γεγονότα -την ένταξη της εταιρείας του Elon Musk στον S&P 500 και το σπλιτ της μετοχής- ως τους βασικούς καταλύτες για την εκτόξευση της μετοχής φέτος.

  'Η Tesla πρόσθεσε σχεδόν 250 δισ. δολάρια, περισσότερα από τη συνολική κεφαλαιοποίηση όλων πλην μιας χούφτας αμερικανικών μετοχών, χάρη σε δύο ανακοινώσεις που δεν είχαν τίποτα να κάνουν με την ικανότητα της εταιρείας να παράγει κερδοφορία, να πουλά και να φτιάχνει αυτοκίνητα", έγραψε.

  Και πού κατευθύνεται τώρα η Tesla; Η Cornell αναλύει τρία σενάρια: ένα βασικό, ένα αισιόδοξο και ένα απαισιόδοξο.

  Το βασικό σενάριο προβλέπει συνεχιζόμενη ταχεία ανάπτυξη και κορυφαία στον κλάδο λειτουργικά περιθώρια. Εάν αυτό συμβεί, ο Cornell "βλέπει" την τιμή της μετοχής στα 144,71 δολάρια, επίπεδο το οποίο, όπως λέει, "αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες ψαλίδες που έχω δει ποτέ για μεγάλη εισηγμένη εταιρεία".

  Το αισιόδοξο σενάριο δεν είναι και τόσο... αισιόδοξο. Υποθέτοντας ταχύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη και άνευ προηγουμένου περιθώρια, η πιο ρόδινη εκδοχή του Cornell τοποθετεί τη μετοχή λίγο πάνω από τα 300 δολάρια.

  Τέλος, το απαισιόδοξο σενάριο θέλει τη μετοχή να χάνει σχεδόν 500 δολάρια.

  "Εν συντομία, η ανάλυση υποδηλώνει ότι η Tesla δεν είναι μόνο υπερτιμημένη αλλά και αποσυνδεδεμένη από τα μεγέθη", έγραψε ο Cornell. "Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν η Tesla υποχωρήσει έως τα 72,71 δολάρια, η κεφαλαιοποίησή της θα είναι και πάλι μεγαλύτερη από αυτή της General Motors, ακόμη και μετά το πρόσφατο ράλι της τελευταίας".

  Επιμέλεια: Αναστασία Κυριανίδη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ