Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 13:10

  Η Βρετανία απαγορεύει από τον Σεπτέμβριο του 2021 την εγκατάσταση εξοπλισμού Huawei στα δίκτυα 5G

  Η Βρετανία απαγορεύει από τον Σεπτέμβριο του 2021 την εγκατάσταση εξοπλισμού Huawei στα δίκτυα 5G
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις λεπτομέρειες των σχεδίων της για την απαγόρευση χρήσης του εξοπλισμού του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας Huawei στα δίκτυα 5G ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Βρετανία, θέτοντας ως χρόνικό όριο απαγόρευσης της εγκατάστασης τέτοιου εξοπλισμού τον Σεπτέμβριο του 2021.

  Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του εξοπλισμού 5G της Huawei το καλοκαίρι, ανατρέποντας προγενέστερη απόφασή της, μετά και την άσκηση πίεσης από τις ΗΠΑ.

  Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει εξοντωτικές κυρώσεις στην κινεζική εταιρεία, με έδρα τη Σενζέν, θεωρώντας ότι ο εξοπλισμός της επιτρέπει στο Πεκίνο να ασκεί κατασκοπεία επί ευαίσθητων και απόρρητων επικοινωνιών. Η Huawei αρνείται ότι παίζει τέτοιον ρόλο.

  Τον Ιούλιο, ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Oliver Dowden είχε δηλώσει ότι οι εταιρείες διαχείρισης δικτύων κινητής τηλεφωνίας στο Η.Β. θα απαγορευθεί να αγοράζουν εξοπλισμό Huawei από τα τέλη του 2020, ενώ θα τους δοθεί περιθώριο έως το 2027 ώστε να έχουν αφαιρέσει το σύνολο των εξαρτημάτων του κινεζικού εξοπλισμού από τα δίκτυά τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ