Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 11:52

  Προς κατάρρευση ο όμιλος Arcadia του Σερ Φίλιπ Γκριν - Κίνδυνος για 13.000 θέσεις εργασίας

  Προς κατάρρευση ο όμιλος Arcadia του Σερ Φίλιπ Γκριν - Κίνδυνος για 13.000 θέσεις εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η "αυτοκρατορία" του χώρου των λιανικών πωλήσεων Arcadia του Sir Philip Green,  με έδρα τη Βρετανία, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Topshop, Burton και Dorothy Perkins, πιθανόν να καταρρεύσει και να περάσει σε ειδική διαχείριση εντός της ημέρας.

  Το γεγονός θέτει σε κίνδυνο συνολικά 13.000 θέσεις εργασίας διεθνώς. Πηγές με γνώση του ζητήματος ανέφεραν στο BBC ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία "σωτηρίας" της τελευταίας στιγμής.

  Ο όμιλος αναζητούσε το τελευταίο διάστημα πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να καλύψει το κενό από τη μείωση πωλήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η ειδική διαχείριση προστατεύει μια επιχείρηση από τους πιστωτές της προκειμένου είτε να επανέλθει σε χρηματοοικονομική ισορροπία και να μπορεί να καταστεί εξ νέου βιώσιμη είτε να πωληθεί κατά τμήματα ή ολόκληρη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές της.

  Ορισμένα από τα καταστήματα των εταιρειών του ομίλου πιθανότατα θα κλείσουν, ωστόσο τα brands της Arcadia,  μεταξύ άλλων εκείνα των Wallis και Evans, αναμένεται να επιβιώσουν υπό κάποιο καθεστώς.

  Τα ερωτηματικά σχετικά με την αυτοκρατορία του Sir Philip Green ανέκυψαν την Παρασκευή, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για έκτακτο δάνειο 30 εκατ. λιρών στερλίνων ναυάγησαν.

  Ήδη πριν από τον κορονοϊό, τα σημαντικότερα brands της Arcadia πάλευαν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό κυρίως διαδικτυακών ονομάτων στον χώρο των λιανικών πωλήσεων ειδών μόδας, όπως οι Asos, Boohoo και Pretty Little Thing.

  Ο όμιλος Frasers του δισεκατομμυριούχου Mike Ashley έστειλε την Κυριακή επιστολή στην διοίκηση του ομίλου Arcadia προσφέροντας έκτακτο δάνειο 50 εκατ. λιρών, προκειμένου να την διευκολύνει με ζητήματα βραχυπρόθεσμών ταμειακών ροών.

  Την ίδια ημέρα, ωστόσο, πηγή από τα ανώτερα κλιμάκια της Arcadia ανέφερε: "Εάν το πρόβλημα ήταν ένα ποσό της τάξης των 50 εκατ. λιρών, θα το βρίσκαμε σε πέντε λεπτά".

  Την αβεβαιότητα για το μέλλον των εργαζομένων του ομίλου έρχεται να επιτείνει η ύπαρξη "τρύπας" 350 εκατ. λιρών στο συνταξιοδοτικό fund της Arcadia.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ