Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 09:47

  ABN Amro: Μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά 15%

  ABN Amro: Μειώνει το εργατικό δυναμικό της κατά 15%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ABN Amro σχεδιάζει να περικόψει το εργατικό της δυναμικό κατά 15% σε τέσσερα χρόνια, καθώς η ολλανδική τράπεζα αποχωρεί από μεγάλα τμήματα της επενδυτικής τράπεζας.

  Η εταιρεία στοχεύει σε εξοικονόμηση κόστους 700 εκατ. Ευρώ μέχρι το 2024, με τις περισσότερες μειώσεις θέσεων εργασίας να ξεκινούν το 2022, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Robert Swaak.

  Η ABN Amro απασχολεί 19.000 υπαλλήλους.

  Η ολλανδική τράπεζα εμφάνισε ζημιές στο α΄ εξάμηνο εξαιτίας πλήγματος που υπέστησαν μεμονωμένοι εταιρικοί πελάτες, επιστρέφοντας στα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο.

  Τον Αύγουστο ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση του ενός τρίτου των corporate business της τράπεζας, ώστε να ευθυγραμμιστούν με το συνολικό προφίλ ρίσκου της τράπεζας.

  Ενώ η τράπεζα εμμένει στην πολιτική της για πληρωμή τουλάχιστον του 50% των κερδών σε μερίσματα, τόνισε πως η αμοιβή των μετόχων υψηλότερα από αυτό το ποσό θα γίνει μέσω επαναγοράς μετοχών αντί πληρωμής μετρητών που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

  Η ΑΒΝ Amro δήλωσε πως στοχεύει σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 8% μέχρι το 2024 και 10% μακροπρόθεσμα, αν και αυτό εξαρτάται από την εξομάλυνση των επιτοκίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ