Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 09:26

  "Έκλεισε" το deal - Η S&P Global εξαγοράζει την IHS Markit έναντι 39 δισ. δολ.

  "Έκλεισε" το deal - Η S&P Global εξαγοράζει την IHS Markit έναντι 39 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.47

  Η S&P Global κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της IHS Markit έναντι ποσού  περί τα 39 δισ. δολ. σε μετοχές, σε μια συμφωνία που επιταχύνει το κύμα της συγκέντρωσης μεταξύ των μεγάλων παρόχων δεδομένων στην Wall Street.

  H S&P προσφέρει 0,2838 μετοχές της ανά μετοχή της IHS Markit, σύμφωνα με ανακοίνωση. Πρόκειται για τιμή  με premium 4,7% επί του κλεισίματος της μετοχής IHS Markit την Παρασκευή, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Bloomberg. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, οι μέτοχοι της S&P θα κατέχουν περί το 67,75% του μετοχικού κεφαλαίου της ενιαίας εταιρείας.

  Ο Douglas Peterson, CEO της S&P, θα αναλάβει CEO της ενιαίας εταιρείας.  Ο Lance Uggla, CEO της IHS Markit, θα παραμείνει ως ειδικός σύμβουλος της εταιρείας για έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του deal.

  Η εξαγορά έχει συνολική αξία 44 δισ. δολ., αν συνυπολογιστεί σε αυτήν και καθαρό χρέος 4,8 δισ. δολ.

  Η IHS Markit δημιουργήθηκε από τον πάροχο δεδομένων M&A.  Η εξαγορά εκ μέρους της IHS (έναντι 9,8 δισ. δολ.) της Markit το 2016 συνδύασε τις πληροφοριακές υπηρεσίες της IHS με τους καταλόγους χρηματοοικονομικών προϊόντων της Markit,  όπως τα credit default swaps (CDS), ακριβώς τη στιγμή που το ηλεκτρονικό trading εμφάνιζε τεράστια ζήτηση για δέσμες πληροφοριών.

  Η συμφωνία μεταξύ S&P και IHS Markit έρχεται δεύτερη σε όγκο συναλλαγής για το 2020 μόνον έναντι της συμφωνίας 56 δισ. δολ., με βάση την οποία οι μεγαλύτερες κινεζικές ενεργειακές εταιρείας πώλησαν το δίκτυο των αγωγών τους στον νέο εθνικό - κρατικό φορέα αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, τον Ιούλιο.

  Η συγχώνευση S&P και IHS Markit, μιας εταιρείας ερευνών με άνω των 5.000 αναλυτές, επιστήμονες δεδομένων, ειδικούς επί των χρηματοοικονομικών και  εξειδικευμένους ανά οικονομικό κλάδο συνεργάτες, αποτελεί μέρος των προσπαθειών των μεγάλων παικτών του χώρου των data και analytics να καλύψουν τη ζήτηση για πληροφορία σε ένα ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο διεθνές χρηματοοικονομικό τοπίο. 

  Οι μετοχές των S&P Global, IHS Markit και ανταγωνιστών τους όπως η MSCI έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, διευκολύνοντας οικονομικά ανάλογες συμφωνίες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ