Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 21:12

  Κορονοϊός: Ενδιαφέρον της Γαλλίας για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

  123
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.49

  Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) πραγματοποίησε συνομιλίες με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό στο twitter του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

  "Η συνεργασία στον τομέα της παραγωγής εμβολίων και του μαζικού εμβολιασμού αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ του RDIF και της Γαλλικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Η Ρωσία και η Ευρώπη πρέπει να συνεργαστούν ενάντια στην COVID-19 ", αναφέρεται στην ανάρτηση.

  Σύμφωνα με το vedomosti.ru, η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik V λαμβάνει χώρα στη Λευκορωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βενεζουέλα και σε ορισμένες άλλες χώρες, ενώ η δεύτερη και η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών γίνεται και στην Ινδία. Περισσότερες από 50 χώρες έχουν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για περισσότερες από 1,2 δισ. δόσεις του εμβολίου.

  Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής του ταμείου, Kirill Dmitriev, είπε ότι το Sputnik V θα μπορούσε να αρχίσει να παράγεται στη Γερμανία. ''Παρά το γεγονός ότι η αγορά της ΕΕ θα είναι δύσκολη για πολιτικούς λόγους, το RDIF θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί της για την παραγωγή εμβολίων'', τόνισε.

  Εν τω μεταξύ, το RDIF ανακοίνωσε ότι μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία από την Ινδία έχει υπογράψει συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V, με περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις να προγραμματίζονται για ετήσια παραγωγή.

  Ο μαζικός εμβολιασμός με το EpiVacCorona στη Ρωσία θα ξεκινήσει το 2021

  Μερικές δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, ονόματι EpiVacCorona, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector, θα τεθούν σε κυκλοφορία στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ ο μαζικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει το 2021, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του τμήματος του κέντρου Vector Aleander Ryzhikov.

  "Νομίζω ότι το 2021 το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε ρωσική περιοχή. Η πλησιέστερη ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί σε κυκλοφορία είναι η 10η Δεκεμβρίου. Αργότερα, ο μαζικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει το 2021", δήλωσε ο Ryzhikov στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ