Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Νοε-2020 09:22

  ΕΚΤ: Πρέπει να διατηρήσει χαμηλό το κόστος δανεισμού για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις

  Το παρασκήνιο πίσω από τη συζήτηση για τη «διαγραφή» δημόσιου χρέους από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει εξαιρετικά χαμηλό το κόστος δανεισμού για να επιτρέψει στις κυβερνήσεις να βγουν από την ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία, και η οποία απειλεί να πλήξει την παραγωγική τους ικανότητα, αναφέρει μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Fabio Panetta, σε συνέντευξή του σε πορτογαλική εφημερίδα.

  "Οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον για μια αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί τις συνθήκες για τον ιδιωτικό τομέα ώστε να επωφεληθεί από τις ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης που διασφαλίζουμε μέσω των μέτρων μας”, δήλωσε ο Panetta στη συνέντευξή του στην Expresso.

  Η ΕΚΤ έχει ήδη σηματοδοτήσει περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής για τη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου και δήλωσε ΄ότι ο περισσότερες αγορές ομολόγων και οι διευκολύνσεις ρευστότητας για την τράπεζα, είναι πιθανό να είναι τα μέσα επιλογής.

  "Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε μέσω ενός συνδυασμού των προγραμμάτων μας αγοράς assets και των μέτρων μας για την στήριξη της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας μέσω τραπεζών και αγορών ομολόγων”, τόνισε ο Panetta, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες για τη δεύσμευση της ΕΚΤ να δράσει.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ