Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Νοε-2020 14:32

  IBM: Σχέδιο για περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη

  IBM: Σχέδιο για περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η International Business Machines (IBM) σχεδιάζει περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος της βραδέως αναπτυσσόμενης δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών της και προετοιμάζοντας την τελευταία για spinoff.

  Η ευρύτατη αναδιάρθρωση θα επηρεάσει το 20% του προσωπικού της εταιρείας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της κατάστασης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα είναι οι χώρες στις οποίες θα γίνει το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών, ενώ μικρότερος αριθμός εργαζομένων θα επηρεαστούν σε Πολωνία, Σλοβακία, Ιταλία και Βέλγιο.

  Η IBM είχε ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας στην Ευρώπη νωρίτερα εντός Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συνάντησης ιθυνόντων της με εκπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων, σύμφωνα και πάλι με πηγή του Bloomberg.

  "Οι αποφάσεις μας γύρω από το ζήτημα του προσωπικού  λαμβάνονται με γνώμονα τα συμφέροντα των πελατών μας, στην πορεία ανάπτυξης μιας πλατφόρμας ανοικτού υβριδικού cloud και δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης (AI)", ανέφερε μία εκπρόσωπος της IBM σε γραπτή δήλωσή της. "Συνεχίζουμε επίσης τις σημαντικές επενδύσεις μας στην εκπαίδευση και κατάρτιση των IBMers προκειμένου να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις αναγκες των πελατών μας", συμπλήρωσε.

  Το σκληρότερο πλήγμα θα αφορά τον κλάδο των υπηρεσιών IT της IBM, που διαχειρίζεται τομείς όπως τα data centers των πελατών και το παραδοσιακό support για την εγκατάσταση, λειτουργία και επισκευή εξοπλισμού.

  Η IBM είχε αναφέρει τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να  προχωρήσει σε απόσχιση (spin-off) της συγκεκριμένης δραστηριότητας και να επικεντρωθεί στη δραστηριότητά της τη σχετική με το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει τα φόντα να την κάνει να επιστρέψει στην μεγέθυνση των εσόδων. Το spinoff αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

  Η μείωση προσωπικού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του α' εξαμήνου του 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ