Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Νοε-2020 11:20

  United Technologies: Αναμένει μείωση των εσόδων

  United Technologies: Αναμένει μείωση των εσόδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η United Technologies Group προβλέπει χαμηλότερα έσοδα ετησίως, εξαιτίας της πτώσης της κατανάλωσης νερού στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, και των μειώσεων των τιμών που έθεσαν οι αρχές, ανακοινώνοντας πτώση στα λειτουργικά κέρδη α΄ εξαμήνου.

  Η εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες επιχειρήσεις νερού στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πως η επίδραση των περιόδων lockdown οδήγησε σε μείωση των εσόδων από τα νοικοκυριά κατά περίπου 40 εκατ. λίρες (53,50 εκατ. Δολάρια) στο α΄ μισό του έτους, ενώ αυξήθηκαν και οι στάσεις πληρωμών από τα νοικοκυριά.

  Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 2,2%.

  Το απότομο κλείσιμο επιχειρήσεων και η αύξηση της ανεργίας που προκάλεσε η κρίση, κατέστησαν δύσκολο για τους καταναλωτές της εταιρείας να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

  "Οι μέσοι λογαριασμοί πελατών έχουν μειωθεί κατά 7% σε πραγματικούς όρους αυτό τον χρόνο αλλά αναγνωρίζουμε ότι για πολλούς στην περιοχή μας, αυτές είναι ακόμη δύσκολες στιγμές”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Mogford.

  Η εταιρεία επίσης επηρεάστηκε από τις μειώσεις των τιμών που επιβλήθηκε στη διάρκεια της περιόδου στο πλαίσιο του νέου πενταετούς προγράμματος διαχείρισης assets που επέβαλε η ρυθμιστική αρχή του κλάδου.

  Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 319,1 εκατ. στερλίνες στο εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 391,7 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Για τη χρήση 2020/2021 τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,75-1,80 δισ. Στερλίνες, έναντι των 1,86 δισ. Στερλίνων στο προηγούμενο έτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ