Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Νοε-2020 19:39

  Ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης καλεί τις πολυεθνικές να χρηματοδοτήσουν εμβόλια για φτωχότερες χώρες

  Εμβόλιο κορονοϊού: Τι έπεται μετά τα πρώτα εξαιρετικά αποτελέσματα των Pfizer και Moderna
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μιούλερ κάλεσε τις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες επωφελήθηκαν από την κρίση να βοηθήσουν ώστε να καταστεί δυνατή η αγορά εμβολίων κορονοϊού για τις φτωχότερες χώρες.

  "Λαμβανομένου υπόψη του ελλείμματος χρηματοδότησης για την προμήθεια εμβολίων από τις φτωχότερες χώρες το 2021, δεν καλούνται να βοηθήσουν μόνο βιομηχανικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, αλλά και οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από την κρίση του κορονοϊού, όπως είναι η Amazon ή οι κατασκευαστές εμβολίων", δήλωσε σήμερα ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) στο Reuters.

  Ο Μιούλερ έκανε έκκληση στις φαρμακευτικές εταιρείες "να παράσχουν στη διεθνή πρωτοβουλία εμβολιασμού Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τις ευνοϊκότερες δυνατές συνθήκες και έτσι να καταστήσουν κατά το δυνατόν χαμηλές τις τιμές των εμβολίων για να τα προμηθευτούν οι αναπτυσσόμενες χώρες".

  "Μετά τη σύνοδο κορυφής των G20, η καγκελάριος Μέρκελ (CDU) ορθά επισήμανε ότι η δίκαιη διανομή εμβολίων κορονοϊού έχει αποφασιστική σημασία, ειδικά για τις αναπτυσσόμενες χώρες, επειδή με τα αδύναμα συστήματα υγείας τους εξαρτώνται από τη γρήγορη παροχή εμβολίων. Η παγκόσμια αλληλεγγύη δεν πρέπει να ξεχαστεί τώρα. Η διεθνής πρωτοβουλία εμβολιασμού Covax βρίσκεται σε συνομιλίες με τους πρώτους κατασκευαστές εμβολίων, αλλά οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξάγονται με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

  Τις διαπραγματεύσεις για την Covax τις κάνει η διεθνής συμμαχία εμβολιασμού Gavi. Σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, η συμμαχία έχει εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Ο Μιούλερ χαιρέτισε το γεγονός και ταυτόχρονα, ζήτησε περαιτέρω έρευνες για εμβόλια τα οποία να μπορούν να διανεμηθούν στις αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς να απαιτείται υψηλή ψύξη, δεδομένου ότι το δραστικό συστατικό που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Biontech και Pfizer, πρέπει να αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς.

  Πηγή: de.reuters

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ