Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Νοε-2020 09:38

  Μειώνει το κόστος και τις θέσεις εργασίας η Danone

  Μειώνει το κόστος και τις θέσεις εργασίας η Danone
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Danone έθεσε τον μεσοπρόθεσμο στόχο για το λειτουργικό περιθώριο και την ανάπτυξη, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες της διαρθρωτικής αναδιοργάνωσής της, που περιλαμβάνει και μείωση του εργατικού δυναμικού.

  Η γαλλική εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μεσοπρόθεσμο επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο στα επίπεδα 13%-19%.

  Αναμένει επίσης εξοικονόμηση κόστους 1 δισ. Ευρώ μέχρι το 2023, μέρος των οποίων θα επανεπενδυθεί στο πρόγραμμα ανάπτυξης και τα υπόλοιπα στην εξασφάλιση της ανάπτυξης του περιθωρίου.

  Η εταιρεία δήλωσε πως αναμένει να επιστρέψει στην κερδοφόρα ανάπτυξη το συντομότερο στο β΄ μισό του 2021, και το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο να επιστρέψει στα προ κορονοϊού επίπεδα (άνω του 15%) μέχρι το 2022.

  Επιβεβαίωσε επίσης ότι αναμένει να πετύχει αύξηση των εσόδων κατά 3%-5% σε συγκρίσιμη βάση μεσοπρόθεσμα.

  Η εταιρεία επίσης αναδιοργανώνει τη δομή της, και μετακινείται σε ένα τοπικό διαχειριζόμενο μοντέλο.

  Αυτά τα σχέδια, τα οποία θα υλοποιηθούν σταδιακά το 2021, θα οδηγήσουν επίσης σε μειώσεις περίπου 1.500-2.000 θέσεων εργασίας.

  Το συνολικό εφάπαξ κόστος που σχετίζεται με οργανωτικές δραστηριότητες αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,4 δισ. Ευρώ για την περίοδο 2021-2023.

  Η Danone επίσης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, δηλώνοντας πως αναμένει επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο στο 14% και 1,8 δισ. Ευρώ σε ταμειακές ροές παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς στο δ΄ τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ