Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Νοε-2020 11:45

  ΠΟΥ: Δεν συνιστάται το remdesivir της Gilead για όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό

  ΠΟΥ: Δεν συνιστάται το remdesivir της Gilead για όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το remdesivir της Gilead δεν συνιστάται σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρά νοσούν, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το φάρμακο βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης ή μειώνει την ανάγκη για διασωλήνωση, σημείωσε μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Παρασκευή.

  Όπως γράφει το Reuters, η σύσταση αποτελεί ένα ''πισωγύρισμα'' για το φάρμακο, το οποίο τράβηξε την παγκόσμια προσοχή ως δυνητικά αποτελεσματική θεραπεία για την COVID-19 το καλοκαίρι μετά από πρώιμες δοκιμές που δημιούργησαν κάποιες υποσχέσεις.

  Στα τέλη Οκτωβρίου, η Gilead μείωσε την πρόβλεψη εσόδων για το 2020, επικαλούμενη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση και δυσκολία στην πρόβλεψη των πωλήσεων του remdesivir.

  Το remdesivir είναι ένα από τα δύο φάρμακα που έχουν εγκριθεί επί του παρόντος για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μια μεγάλη κλινική δοκιμή με επικεφαλής τον ΠΟΥ έδειξε τον περασμένο μήνα ότι είχε μικρή ή καθόλου επίδραση στη θνησιμότητα ή τη διάρκεια νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

  Σημειώνεται πως ήταν ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και είχε υποστηριχθεί σε προηγούμενες μελέτες ότι είχε μειώσει το χρόνο της ανάρρωσης ενώ έχει εγκριθεί για θεραπεία σε περισσότερες από 50 χώρες.

  Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι η σύστασή του βασίστηκε σε μια ανασκόπηση αποδεικτικών στοιχείων που περιελάμβανε δεδομένα από τέσσερις διεθνείς τυχαιοποιημένες δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό.

  Η επιτροπή πρόσθεσε ότι υποστηρίζει τη συνέχιση των κλινικών δοκιμών για την αξιολόγηση του remdesivir σε ασθενείς με COVID-19, οι οποίες "θα παρέχουν περαιτέρω αποδεικτά στοιχεία για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών".

  Σημειώνεται πως η σύσταση μπορεί να εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί τις 500.000 δόσεις του φαρμάκου αξίας 1 δισ. ευρώ που παρήγγειλε τον περασμένο μήνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ