Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Νοε-2020 17:50

  Συμφωνία για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων μεταξύ της Google και έξι μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών

  Συμφωνία για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων μεταξύ της Google και έξι μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία Google, θυγατρική της Alphabet, υπέγραψε συμφωνίες για την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων με έξι μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των Le Monde και Le Figaro, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

  Η Google είναι σε διαπραγματεύσεις και με άλλα γαλλικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά πανεθνικής ή τοπικής κυκλοφορίας, με σκοπό να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία-πλαίσιο μέχρι τα τέλη του έτους.

  Η συμφωνία αφορά την απόδοση συγγενικών δικαιωμάτων, δηλαδή την αποζημίωση των εντύπων, για το περιεχόμενό τους (κατά κύριο λόγο, φωτογραφίες και βίντεο) που χρησιμοποιούνται από τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Αρχικά, η Google είχε αρνηθεί να αποζημιώνει τα γαλλικά μμε, όμως τον περασμένο μήνα γαλλικό δικαστήριο διέταξε την αμερικανική εταιρεία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους εκδότες στη Γαλλία σχετικά με την πληρωμή τους για τη χρήση του περιεχομένου των εντύπων.

  Η σημερινή συμφωνία αφορά τις εφημερίδες και τα περιοδικό Le Monde, Courrier International, L’Obs (πρώην Nouvel Observateur), Le Figaro, Liberation και L’Express.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ