Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Νοε-2020 14:20

  Το ΕΚ ζητάει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

  Ευρωκοινοβούλιο: Ικανοποίηση για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά από το Συμβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) και το κράτος δικαίου και να ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης το συντομότερο δυνατό.

  Η Διάσκεψη των Προέδρων (ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) συνεδρίασε χθες και επιβεβαίωσε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Συμβούλιο για τον κανονισμό σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), τη σχετική Διοργανική Συμφωνία (ΔΣ), το σχετικό σύνολο μονομερών και κοινών δηλώσεων, και τον κανονισμό για την αιρεσιμότητα σε σχέση με το κράτος δικαίου.

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη γνωμοδοτήσει για την απόφαση περί ιδίων πόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Συμβούλιο και ακολούθως στα κράτη-μέλη να επικυρώσουν την απόφαση έως το τέλος του 2020.

  Όπως αναφέρει η δήλωση της Διάσκεψης των Προέδρων, "ζητάμε από το Συμβούλιο να εγκρίνει το σύνολο των συμφωνηθέντων και να ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης το συντομότερο δυνατό. Η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λυπάται πραγματικά για την καθυστέρηση αυτή και επαναλαμβάνει ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν (τόσο για το ΠΔΠ όσο και για το κράτος δικαίου) θεωρούνται τελικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων