Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Νοε-2020 12:40

  Η ΕΚΤ επέλεξε τη SIA και την Colt για τη σύνδεση των υποδομών αγοράς του Ευρωσυστήματος

  Τράπεζες: Κατά 30 δισ. ευρώ αύξησαν τον δανεισμό τους από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επέλεξε τη SIA, σε συνεργασία με την Colt Technology Services, για τη σύνδεση της με τις υποδομές της αγοράς του Ευρωσυστήματος μέσω ενός ενιαίου περιβάλλοντος πρόσβασης (Ενιαίος Δίαυλος Υποδομών Αγοράς του Ευρωσυστήματος – ΕSMIG).

  H SIA είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών, που ελέγχεται από την CDP Equity.

  H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την υποδομή δικτύου των SIA και Colt για την πραγματοποίηση δοκιμαστικών λειτουργιών μαζί με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Η SIA παρέχει επίσης μία συγκεκριμένη λύση για την επεξεργασία όλων των μηνυμάτων προκειμένου να διευκολύνει την ενσωμάτωση του λογισμικού της εφαρμογής της ΕΚΤ με το ενιαίο περιβάλλον πρόσβασης ESMIG.

  Τον προηγούμενο χρόνο, η SIA και η Colt απέκτησαν μία από τις δύο άδειες δεκαετούς διάρκειας Παρόχου Υπηρεσιών Δικτύου ESMIG, πρωτίστως χάρη στο υψηλό τεχνολογικό προφίλ και την ισχυρή διεθνή παρουσία των δύο εταιρειών.

  O Ενιαίος Δίαυλος Υποδομών Αγοράς του Ευρωσυστήματος αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο για την υλοποίηση του έργου ενοποίησης του TARGET2 και του TARGET2-Securities.

  Ο ESMIG θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους παίχτες του Ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος (Kεντρικές και Eμπορικές Tράπεζες, Kεντρικά Aποθετήρια Aξιών, Aυτοματοποιημένοι Οίκοι Εκκαθάρισης και άλλοι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών), να μπορούν να συνδεθούν στις πλατφόρμες που παρέχονται από το Ευρωσύστημα για το διακανονισμό πληρωμών μεγάλης αξίας TARGET 2, τις υπηρεσίες διακανονισμού άμεσων πληρωμών TIPS, την πλατφόρμα διακανονισμού αξιόγραφων TARGET2-Securities (T2S), το Σύστημα Διαχείρισης Εγγυήσεων του Ευρωσυστήματος (ECMS) και πιθανώς άλλες νέες υπηρεσίες και εφαρμογές, απευθείας μέσω του ΕSMIG.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ