Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 16:54

  Γερμανία: Πρέπει να ακυρώνεται κάθε τρίτη χειρουργική επέμβαση, εάν τα κρούσματα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα

  Γερμανία: Συνεχίζεται η μαραθώνια συνεδρίαση ομοσπονδίας-κρατιδίων για επιπλέον μέτρα περιορισμού της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανική Ένωση Νοσοκομείων (DKG) εκτιμά ότι τουλάχιστον κάθε τρίτη προγραμματισμένη χειρουργική παρέμβαση δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν ο αριθμός των νέων λοιμώξεων παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, ενώ θα πρέπει να μειωθεί και η συνήθης περίθαλψη.

  "Θα έχουμε μέχρι την επόμενη άνοιξη τεράστιους περιορισμούς στις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Τουλάχιστον κάθε τρίτη προγραμματισμένη χειρουργική παρέμβαση δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν ο αριθμός των νέων λοιμώξεων παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα. Η δε κανονική περίθαλψη στις κλινικές θα περιοριστεί πάρα πολύ μέχρι την επόμενη άνοιξη λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Εάν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σταθεροποιηθεί στο τρέχον επίπεδο, οι κλινικές θα μπορούν να παρέχουν έως το πολύ 70% της συνήθους περίθαλψης", είπε ο πρόεδρος της DKG Γκέραλντ Γκας σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

  "Εάν τα πράγματα πάνε καλά, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων τις επόμενες εβδομάδες θα σταθεροποιηθεί στο τρέχον επίπεδο, λίγο κάτω από τα 20.000 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε έως και 6.000 ασθενείς Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στους κανονικούς θαλάμους είναι τέσσερις φορές υψηλότερος, θα νοσηλεύονται δηλαδή περισσότεροι από 20.000 ασθενείς. Μια τέτοια κατάσταση μόλις που είναι βιώσιμη για τα νοσοκομεία και αυτό μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις θα μειωθούν σημαντικά. Εάν, αντιθέτως, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί ξανά, οι κλινικές σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να μειώσουν περαιτέρω τη συνήθη περίθαλψη", τόνισε.

  "Εάν και αυτό δεν είναι αρκετό, οι κανονικοί θάλαμοι πρέπει να κλείσουν και οι ασθενείς, όπου αυτό είναι δικαιολογημένο, πρέπει να εξέρχονται πρόωρα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να υπάρχει αρκετό προσωπικό για να παρέχει φροντίδα σε ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Αυτή θα ήταν η απόλυτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης", προειδοποίησε ο πρόεδρος της DKG.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ