Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 16:13

  Διαδηλώσεις έξω από τη γερμανική βουλή

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Το κοινοβούλιο ψηφίζει τη μεταρρύθμιση του νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η αστυνομία διαλύει συγκέντρωση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου επειδή δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

  Έως και 14.000 άτομα αναμένεται ότι θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας εναντίον της ψήφισης τροποποιήσεων του νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις, το μεσημέρι στη βουλή και το απόγευμα στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των 16 γερμανικών κρατιδίων. Από το πρωί οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της βουλής.

  Δώδεκα συγκεντρώσεις που ήταν να γίνουν εντός της "προστατευόμενης ζώνης" μπροστά από το κτήριο του Ράιχσταγκ όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο, απαγορεύτηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το υπουργείο, εκδηλώσεις σε αυτή τη ζώνη απαγορεύονται όταν απειλείται η λειτουργεία της βουλής και των κοινοβουλευτικών ομάδων καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβαση των βουλευτών. Η ίδια νομική ρύθμιση εφαρμόζεται και στην περίπτωση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, των κοινοβουλίων των κρατιδίων καθώς και για το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη.

  Τεταμένη κατάσταση

  Εδώ και μέρες, οι αρχές ασφαλείας διαπιστώνουν μεγάλη κινητοποίηση στο διαδίκτυο για συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, όπως και για το μπλοκάρισμα των εισόδων της βουλής. Το Συνδικάτο της Αστυνομίας (GdP) κάνει λόγο για μια δύσκολη αποστολή των περισσότέρων από 2.000 αστυνομικών: Θα πρέπει να προστατέψουν δημόσια κτήρια, να αποτρέψουν σκηνές βίας, να επιβάλλουν τη χρήση μάσκας και την τήρηση των φυσικών αποστάσεων και να είναι σε θέση να διαχωρίσουν ακροδεξιούς και βίαιους διαδηλωτές από ανθρώπους οι οποίοι διαμαρτύρονται επειδή ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση.

  Πολλοί διαδηλωτές αρνούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις της αστυνομίας και να τηρούν τους κανόνες προστασίας. Κάνοντας χρήση εκτοξευτήρων ύδατος η αστυνομία διέλυσε το μεσημέρι συγκέντρωση μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου. 

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο   Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ