Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Νοε-2020 14:12

  Εξαγορά της βρετανικής ασφαλιστικής RSA από καναδικό και δανέζικο όμιλο έναντι 7,2 δισ. στερλίνες

  Εξαγορά της βρετανικής ασφαλιστικής RSA από καναδικό και δανέζικο όμιλο έναντι 7,2 δισ. στερλίνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόταση ύψους 7,2 δισ. Στερλίνων για την εξαγορά της βρετανικής ασφαλιστικής RSA κατέθεσε η καναδική Intack Financial και η δανέζικη Tryg, σε μια από τς μεγαλύτερες προσφορές εξαγοράς στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρώπης αυτό το έτος.

  Οι ασφαλιστικές έχουν γίνει ελκυστικός στόχος μετά από την κρίση του κορονοϊοού παρά τη ζημιά από τις διαφωνίες σχετικά με τις αιτήσεις αποζημίωσης των διακοπεισών δραστηριοτήτων.

  Η κατ’ οίκον εργασία έχει οδηγήσει σε λιγότερη ζήτηση για ασφάλεια κατοικιών και οχημάτων, ενώ τα ποσοστά εμπορικής ασφάλισης έχουν αυξηθεί.

  Η RSA υποστηρίζει τηνν εξαγορά της από την πρόταση των Intact-Tryg  και συστήνει στους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της κοινοπραξίας, τόνισε η εταιρεία.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της RSA, Stephen Hester, τόνισε σε δημοσιογράφους ότι σχεδάζει να παραιτηθεί μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι αναμένει έναν μικρό αριθμό θέσεων εργασίας να χαθούν στην έδρα του ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στον Καναδά και στη Σκανδιναβία.

  Η προτεινόμενη εξαγορά θα οδηγήσει στη διάσπαση του βρετανικού ομίλου. Η Intact θα κερδίσει την RSA στον Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις διεθνείς δραστηριότητες, ενώ η Tryg θα πάρει τις δραστηριότητες στη Σουηδία και στη Νορβηγία.

   

  Η Tryg θα πληρώσει 4,2 στερλίνες και η Intact 3 δισ. στερλίνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ