Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 15:54

  ΗΠΑ: Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση των πωλήσεων λιανικής

  ΗΠΑ: Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση των πωλήσεων λιανικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρότερη του αναμενόμενου ήταν η αύξηση των πωλήσεων λιανικής τον Οκτώβριο, και θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περαιτέρω, κυρίως εξαιτίας των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού και της μείωσης των εσόδων των νοικοκυριών, καθώς εκατομμύρια άνεργοι Αμερικανοί χάνουν την κυβερνητική οικονομική στήριξη.

  Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν πτωτικά και εμφανίζουν ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,6% έναντι του +1,9% που ανακοινώθηκε αρχικά.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των πωλήσεων λιανικής κατά 0,5% τον Οκτώβριο.

  Εάν αφαιρεθούν τα αυτοκίνητα, η βενζίνη, τα οικοδομικά υλικά και οι υπηρεσίες τροφίμων, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,1% μετά από την πτωτικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο.

  Οι δομικές λιανικές πωλήσεις αντιστοιχούν περισσότερο στην συνιστώσα των καταναλωτικών δαπανών του ΑΕΠ, και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 1,4% τον Σεπτέμβριο.

  Οι οικονομολόγοι αναμένουν μέτρια αύξηση των πωλήσεων λιανικής για το υπόλοιπο του έτους, κάτι που θα συμβάλει στην βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη μετά την ιστορική ανάκαμψη του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο.

  Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο δ΄ τρίμηνο κάνουν λόγο για 5%. Στο γ΄ τρίμηνο η οικονομία "έτρεξε” με ρυθμό 33,1% αφού είχε συρρικνωθεί 31,4% στο β΄ τρίμηνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ