Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 12:24

  Ιταλία: Ενισχύει την οικονομία της με πακέτο βοήθειας 38 δισ. ευρώ

  Ιταλία: Αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων, 15.199 το τελευταίο 24ωρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, σε ένα κρίσιμο βήμα για να λάβει την στήριξη από τη Βουλή, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη πακέτου βοήθειας ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει το δεύτερο lockdown.

  Τα σχέδια δαπανών του πρωθυπουργού Giuseppe Conte περιλαμβάνουν περίπου 38 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της πληγείσας από την πανδημία οικονομίας, σύμφωνα με το προσχέδιο.

  Περίπου 400 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αγορά εμβολίων και άλλων φαρμάκων για τον κορονοϊό.

  Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης και των επενδύσεων στην υγεία.

  "Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Υπάρχει χρόνος να ενισχύσουμε τον προϋπολογισμό με περαιτέρω πόρους που θα έρθουν από νέο δανεισμό”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Roberto Gualtieri.

  Η κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί 15-20 δισ. ευρώ για να προστατεύσει οικογένειες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον τελευταίο γύρο του κορονοϊού.

  Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει έγκριση από την Βουλή για να επεκτείνει το χρέος, αλλά αρνήθηκε να δώσει ακριβές ποσό.

  Το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ήδη διαμορφώνεται στο 160%, μετά από τις υψηλές δαπάνες για την προστασία της οικονομίας.

  Το κόστος δανεισμού διατηρείται χαμηλό χάρη στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, αν και η Ιταλία χρειάζεται να ενισχύσει την οικονομική της ανάπτυξη έτσι ώστε να θέσει υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ