Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 11:35

  Μέρκελ: Η ανάκαμψη θα έρθει όταν τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία

  Μέρκελ για κορωνοϊό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι»
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα ανεβάσει ταχύτητα μόλις η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο.

  Η Merkel τόνισε πως ενώ η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, οι αρχές είναι καλύτερα προετοιμασμένες και εξοπλισμένες να καταπολεμήσουν την ασθένεια από ό,τι την προηγούμενη άνοιξη, και ανέφερε την πρόσφατη πρόοδο στα υπό ανάπτυξη εμβόλια, ως άλλο ένα θετικό σημάδι.

  "Πρέπει να μειώσουμε τους αριθμούς και να τους κρατήσουμε σε χαμηλό επίπεδο”, ανέφερε η Merkel σε συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung.

  Και αν αυτό πετύχει όπως είδαμε στο γ΄ τρίμηνο, τότε η οικονομική ανάκαμψη θα επιταχυνθεί σημαντικά.

  Η οικονομία της Γερμανίας ανέκαμψε σημαντικά μετά από την κατάρρευση της δραστηριότητας την άνοιξη, αλλά επιβλήθηκαν νέοι περιορισμοί μετά το νέο κύμα μολύνσεων που είναι πιθανό να οδηγήσει -στην καλύτερη περίπτωση- σε στασιμότητα στο τελευταίο τρίμηνο.

  Ενώ οι τελευταίοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν είναι λιγότερο αυστηροί και εστιάζουν περισσότερο στη φιλοξενία και στις δραστηριότητες ψυχαγωγίας, οι εξαγωγές πλήττονται από την επανεμφάνιση του ιού στην Ευρώπη, ανέφερε χθες η Bundesbank.

  Η γερμανική κεντρική τράπεζα αναμένει ότι το πλήγμα στην οικονομία θα είναι λιγότερο σοβαρό από ότ,ι ήταν μετά το lockdown του Μαρτίου και Απριλίου.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ