Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 19:51

  Σε συνομιλίες συγχώνευσης η BBVA και η Sabadell

  Σε συνομιλίες συγχώνευσης η BBVA και η Sabadell
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συνομιλίες για μια πιθανή συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους βρίσκονται η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA και η Banco de Sabadell SA, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Μια συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε έναν κολοσσό με κεφαλαιοποίηση 27,5 δισ. ευρώ, ενώ θα δώσει ένα ισχυρό σήμα ότι η ενοποίηση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα κερδίζει περαιτέρω έδαφος.

  Οι δύο τράπεζες ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν ξεκινήσει τον οικονομικό και νομικό έλεγχο και έχουν διορίσει εξωτερικούς ελεγκτές.

  "Δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα κάποια οριστική απόφαση όσον αγορά μια πιθανή συγχώνευση και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα υπάρξει στο μέλλον, ή εάν υπάρξει ποιοι θα είναι οι όροι και συνθήκες της συμφωνίας", ανακοίνωσε η BBVA.

  Η είδηση ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της BBVA ότι συμφώνησε να πουλήσει την αμερικανική θυγατρική της στην PNC Financial Services Group Inc. έναντι 11,6 δισ. δολ.

  Οι τίτλοι των δύο εταιρειών κατέγραψαν ράλι σήμερα, με την BBVA να κερδίζει πάνω από 15% και την Sabadell να σημειώνει άλμα 25%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ