Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 17:33

  Η Home Depot εξαγοράζει την HD Supply σε ένα deal 8 δισ. δολαρίων

  Η Home Depot εξαγοράζει την HD Supply σε ένα deal 8 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εξαγορά της εταιρείας χονδρικής πώλησης βιομηχανικών υλικών HD Supply Holdings Inc προχωρά η Home Depot, σε μια συμφωνία συνολικού ύψους 8 δισ. δολαρίων, θέλοντας να αποκτήσει εκ νέου των έλεγχο της εταιρείας μετά την απόσχισή της πριν από μια δεκαετία.

  Η αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 56 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά στους μετόχους της HD Supply, τιμή σχεδόν 25% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Παρασκευή. Η Home Depot θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ίδια κεφάλαια και δανεισμό.

  Η κίνηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρείας να διευρύνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των προϊόντων κατασκευής και συντήρησης, δεδομένου ότι η HD Supply είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υλικών για τους κλάδους των κατασκευών και της βιομηχανίας στη Βόρεια Αμερική.

  Σύμφωνα με την Home Depot το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της, που λήγει στις 31 Ιανουαρίου, ενώ πρόσθεσε ότι τα οφέλη της εξαγοράς θα γίνουν εμφανή σταδιακά στα κέρδη του 2021.

  Η J.P. Morgan Securities LLC διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Wachtell, Lipton, Rosen & Katz ως νομικοί σύμβουλοι της Home Depot.

  Οι μετοχές της Home Depot ενισχύονται κατά 0,83% στα 279,48 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ ο τίτλος της HD Supply σημειώνει "άλμα” άνω του 24%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων