Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Νοε-2020 09:35

  Ενισχύεται το momentum για την κινεζική οικονομία (upd)

  Barron’s: Οι άγνωστοι “x” στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:03

  Ενισχύθηκε το momentum για την κινεζική οικονομία τον Οκτώβριο, υποστηριζόμενη από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, τις επενδύσεις με κρατική στήριξη και τις καταναλωτικές δαπάνες.

  Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αντίστοιχα με το ποσοστό του Σεπτεμβρίου.

  Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο των εκτιμήσεων για αύξηση 6,5%.

  Οι επενδύσεις σε πάγιο ενεργητικό αυξήθηκαν 1,8% στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, έναντι της αύξησης 0,8% στα τρία πρώτα τρίμηνα.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, θα αυξανόταν 1,6% στο δεκάμηνο.

  Οι πωλήσεις λιανικής της Κίνας αυξήθηκαν 4,3% τον Οκτώβριο έναντι του προηγουμένου έτους. Το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο από την αύξηση 3,3% του Σεπτεμβρίου αλλά χαμηλότερο από το +4,6% που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Οι πωλήσεις λιανικής υστερούν σε σχέση με την ευρύτερη ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς η Κίνα ανακάμπτει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

  Η ανεργία υποχώρησε ελαφρώς στο 5,3% τον Οκτώβριο από το 5,4% του Σεπτεμβρίου.

  Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως η οικονομία πέτυχε τον στόχο της για την ετήσια δημιουργία θέσεων εργασίας στο δεκάμηνο, καθώς δημιουργήθηκαν 10,09 εκατ. θέσεις.

  Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν 18,4% από το περασμένο έτος, στα 11,83 δισ. Δολάρια τον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ