Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 12:54

  De Cos: Θα πάρει χρόνο έως ότου το εμβόλιο του κορονοϊού έχει θετική επίδραση στην οικονομία

  De Cos: Θα πάρει χρόνο έως ότου το εμβόλιο του κορονοϊού έχει θετική επίδραση στην οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θα χρειαστεί χρόνος προτού οποιοδήποτε εμβόλιο για τον κορονοϊό έχει πιθανή θετική επίδραση στην οικονομία, σημείωσε ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Pablo Hernandez de Cos, τονίζοντας ότι απαιτούνται ακόμη γενναίες οικονομικές πολιτικές λόγω της πανδημίας.

  Οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις χώρες της Ευρωζώνης για να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας σημαίνουν ότι οι επερχόμενες μακροοικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο θα αναθεωρηθούν πιθανότατα προς τα κάτω, πρόσθεσε ο de Cos.

  H Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το πειραματικός της εμβόλιο για την covid-19 ήταν κατά περισσότερο από 90% αποτελεσματικό με βάση τις αρχικές δοκιμές, οδηγώντας υψηλότερα τις μετοχές της μαζί με τις ευρύτερες αγορές.

  "Το εμβόλιο είναι πολύ θετικό νέο, σε ό,τι αφορά την επενδυτική εμπιστοσύνη, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την οικονομική δραστηριότητα. Αλλά θα ήθελα να είμαι επιφυλακτικός. Βραχυπρόθεσμα, οι περιορισμοί θα συνεχιστούν στην Ευρώπη", είπε ο de Cos.

  Τα καλά νέα για το εμβόλιο " θα πάρει χρόνο για να μεταφραστούν σε οικονομική δραστηριότητα", πρόσθεσε.

  "Είμαστε σε ένα δεύτερο κύμα στην Ευρώπη, με αρνητικές επιπτώσεις που δεν είχαν ληφθεί υπόψιν στο βασικό μας σενάριο για την ανάπτυξη. Το πιο πιθανό είναι ότι το outlook του Δεκεμβρίου θα αναθεωρηθεί πτωτικά για αυτές τις προβλέψεις ανάπτυξης".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων