Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 12:33

  Ορμπάν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μοιάζει με την πρώην Σοβιετική Ένωση

  Ορμπάν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μοιάζει με την πρώην Σοβιετική Ένωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ουγγαρία δεν μπορεί να δεχθεί να συνδεθεί η πρόσβαση στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμόρφωση προς τα κριτήρια του κράτους δικαίου, καθώς αυτό θα ήταν σαν η ΕΕ να λειτουργούσε όπως η πρώην Σοβιετική Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

  Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και πάνω από μια δεκαετία και επικρίνεται ότι διαβρώνει τη δημοκρατία στην Ουγγαρία, ένα πρώην κομμουνιστικό κράτος, δήλωσε πως "δεν μπορούν να πάρουν από τους Ούγγρους τα χρήματά τους" και πως οι συνεχιζόμενες συζητήσεις στην ΕΕ σχετικά με τα κριτήρια είναι "τεχνικές".

  Ο Ορμπάν δήλωσε πως μίλησε χθες Πέμπτη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ σχετικά με τον κανονισμό αυτό.

  "Αναγκάσθηκα να της πω ότι, αν γίνει δεκτός αυτός ο κανονισμός, που σχεδιάσθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη γερμανική προεδρία -- τότε θα έχουμε κάνει την ΕΕ Σοβιετική Ένωση", δήλωσε ο Ορμπάν στον κρατικό ραδιοσταθμό.

  Ο ίδιος δήλωσε πως τα κριτήρια θα ισοδυναμούσαν με "εκβιασμό σε ιδεολογική βάση χωρίς αντικειμενικά κριτήρια".

  "Αυτό δεν είναι αυτό που θέλαμε ... δεν δημιουργήσαμε την ΕΕ για να έχουμε μια δεύτερη Σοβιετική Ένωση", πρόσθεσε ο Ορμπάν, ο οποίος πάντως δεν απείλησε να ασκήσει βέτο στο σύνολο της διαδικασίας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

  Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, ο κύριος σύμμαχος του Ορμπάν, έχει στείλει επιστολή στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία απειλεί να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, αν η πρόσβαση στα ταμεία της ΕΕ εξαρτηθεί από τον σεβασμό του κράτους δικαίου εκ μέρους των κυβερνήσεων.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ