Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Νοε-2020 23:25

  Disney: Μικρότερη της αναμενόμενης πτώση στα έσοδα στο τρίμηνο

  Disney: Μικρότερη της αναμενόμενης πτώση στα έσοδα στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρότερη της αναμενόμενης πτώση στα έσοδα δ' τριμήνου εμφάνισε η Walt Disney, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για ένα μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στη δραστηριότητα των θεματικών πάρκων αλλά και των κινηματογραφικών στούντιο.

  H εταιρεία πρόσθεσε νέους πελάτες στο streaming ενώ τα θεματικά της πάρκα άνοιξαν εκ νέου μετά τα shutdowns, αλλά με περιορισμένους επισκέπτες, υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλα μέτρα ασφαλείας.

  Συγκεκριμένα, τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησαν κατά περίπου 23% στα 14,71 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 3 Οκτωβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν κατά μέσο όρο στα περίπου 14,2 δισ. δολάρια.

  Οι λειτουργικές ζημιές από τα πάρκα και τα καταναλωτικά προϊόντα διαμορφώθηκαν στα περίπου 1,1 δισ. δολάρια. Η Disneyland στην Καλιφόρνια παρέμεινε κλειστή από τον Μάρτιο ενώ η Disneyland του Παρισιού αναγκάστηκε να κλείσει για δεύτερη φορά τον Οκτώβριο καθώς τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στην Γαλλία.

  Οι ζημιές δ' τριμήνου χρήσης ανήλθαν στα 710 εκατ. δολάρια ή 39 σεντς ανά μετοχή. Η εταιρεία είχε να ανακοινώσει ζημιές σε επίπεδο τριμήνου από τον Απρίλιο του 2001 μετά τη μεγάλη αλλαγή για το κλείσιμο της διαδικτυακής πλατφόρμας Go.com.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ