Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Νοε-2020 12:24

  Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik V είναι κατά 92% αποτελεσματικό

  Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-V θα καταστήσει διαχειρίσιμη την κατάσταση στη χώρα σε 10-12 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.49

  Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι κατά 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από τον κορονοϊό σύμφωνα με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, όπως αναφέρει το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF).

  Τα αρχικά αποτελέσματα είναι μόλις τα δεύτερα που δημοσιεύονται από μια τελευταίου σταδίου κλινική δοκιμή σε ανθρώπους στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται σε όλο τον κόσμο για την παραγωγή εμβολίων που θα μπορούσαν να ανακόψουν την πανδημία η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1,2 εκατ. ανθρώπους και έχει καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία.

  "Με βάση τα δεδομένα, έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο", δήλωσε ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια είδηση για την οποία οι κατασκευαστές του εμβολίου θα μιλούν μια μέρα στα εγγόνια τους.

  Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία από τους πρώτους 16.000 συμμετέχοντες στις δοκιμές που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ανέφερε το RDIF, το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου και το προωθεί διεθνώς.

  Η ενδιάμεση ανάλυση πραγματοποιήθηκε αφού 20 συμμετέχοντες στη δοκιμή προσβλήθηκαν από την COVID-19 και εξέτασε πόσοι από αυτούς είχαν λάβει το εμβόλιο έναντι ενός placebo.

  Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά χαμηλότερος από τις 94 μολύνσεις στις δοκιμές του εμβολίου που αναπτύσσουν οι Pfizer και η BioNTech. Προκειμένου να επιβεβαιωθεί το ποσοστό αποτελεσματικότητας, η Pfizer ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις δοκιμές της έως ότου υπάρξουν 164 περιστατικά COVID-19.

  Οι δοκιμές θα συνεχιστούν για έξι ακόμη μήνες, ανέφερε το RDIF και τα δεδομένα από τις δοκιμές θα δημοσιευθούν επίσης σε ένα κορυφαίο διεθνές ιατρικό περιοδικό μετά από μια εξέτασή τους από ειδικούς.

  Η λεγόμενη δοκιμή Φάσης III του εμβολίου που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya πραγματοποιείται σε 29 κλινικές σε όλη τη Μόσχα και θα περιλαμβάνει 40.000 εθελοντές συνολικά, με το ένα τέταρτο να λαμβάνει ένα εικονικό φάρμακο.

  Οι πιθανότητες μόλυνσης με COVID-19 ήταν κατά 92% χαμηλότερες μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο, σημειώνει το RDIF.

  Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του 50% που θεωρείται το κατώτερο όριο αποτελεσματικότητας για εμβόλια κατά της COVID-19 από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

  Η ανακοίνωση της Ρωσίας ακολουθεί εκείνην της Δευτέρας, από την Pfizer και την BioNtech, σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό τουλάχιστον κατά 90%.

  Το εμβόλιο των Pfizer και BioNtech χρησιμοποιεί τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA) και έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί ανοσοαπόκριση χωρίς τη χρήση παθογόνων, όπως πραγματικά μόρια του ιού.

  Το εμβόλιο Sputnik V έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί ανοσοαπόκριση από δύο δόσεις που χορηγούνται με διαφορά 21 ημερών στη βάση διαφορετικών ιιικών φορέων που κανονικά προκαλούν το κοινό κρυολόγημα: των αδενοϊών Ad5 και Ad26.

  Σημειώνεται πως η Ρωσία κάνει δοκιμές και για ένα ακόμη εμβόλιο, το οποίο παράγεται από το Vector Institute στη Σιβηρία, ενώ αναπτύσσεται και τρίτο εμβόλιο, όπως δήλωσε ο Πούτιν την Τρίτη, προσθέτοντας ότι όλα τα εμβόλια της χώρας είναι αποτελεσματικά.

  "Οι μελέτες έχουν ήδη δείξει και επιβεβαιώσει ότι, πρώτον, αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες μετά τη χρήση, και δεύτερον, όλα είναι αποτελεσματικά", ανέφερε ο Πούτιν.

  To RDIF ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες στη διάρκεια της φάσης 3 της δοκιμής του Sputnik V.

  Η Ρωσία καταχώρισε το εμβόλιο για εγχώρια χρήση τον Αύγουστο, πριν από την έναρξη των μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών και επίσης έχει εμβολιάσει 10.000 ανθρώπους που θεωρείται πως ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου εκτός δοκιμών.

  Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία αναμένει να αρχίσει μαζικούς εμβολιασμούς έως τα τέλη του έτους.

  "Η δημοσίευση των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών μετά την καταχώριση, που καταδεικνύουν πειστικά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V, ανοίγει τον δρόμο για μαζικό εμβολιασμό στη Ρωσία κατά της COVID-19 τις ερχόμενες εβδομάδες", δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Επιδημιολογίας Γκαμαλέι.

  Η Μόσχα ανοίγει ένα δίκτυο δωματίων εμβολιασμού και οι κάτοικοι που θέλουν να εμβολιαστούν μπορεί να μπορέσουν να το κάνουν ακόμη και τον επόμενο μήνα εφόσον μέχρι τότε είναι διαθέσιμες μεγάλες ποσότητες δόσεων, δήλωσε στις 30 Οκτωβρίου η αντιδήμαρχος Αναστασία Ράκοβα.

  Ωστόσο οι προκλήσεις για την παραγωγή παραμένουν. Οι αρχικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία θα μπορούσε να παραγάγει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου φέτος έχουν πλέον περιοριστεί.

  Η Μόσχα σκοπεύει να παραγάγει 800.000 δόσεις αυτό τον μήνα, έχει δηλώσει ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ και θα ακολουθήσουν 1,5 εκατ. τον Δεκέμβριο. Όμως σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντος κάθε μήνα αναμένονται από τις αρχές του 2021.

  Ο Μαντούροφ αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με την αύξηση της παραγωγής από μικρής σε μεγάλης ποσότητας βιοαντιδραστήρες, ενώ ο Πούτιν έκανε λόγο από την πλευρά του τον περασμένο μήνα σε θέματα που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού.

  Αξιωματούχοι έχουν πει πως η εγχώρια παραγωγή του εμβολίου θα χρησιμοποιηθεί πρώτα για την ικανοποίηση των ρωσικών αναγκών.

  Το RDIF, ωστόσο, έχει συνάψει αρκετές διεθνείς συμφωνίες εφοδιασμού που ανέρχονται συνολικά σε 270 εκατομμύρια δόσεις.

  Αναμένεται ότι αυτές θα παραχθούν κατά ένα μεγάλο μέρος σε άλλες χώρες και το RDIF έχει ανακοινώσει μια συμφωνία για την παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων στην Ινδία και ενός αριθμού δόσεων το ύψος των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί στη Βραζιλία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

  Δοκιμές του εμβολίου έχουν αρχίσει επίσης στη Λευκορωσία, και πρόκειται να αρχίσουν σύντομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Βενεζουέλα και στην Ινδίσ.

  Η Ρωσία κατέγραψε 19.851 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες και 432 νέους θανάτους με τον τελευταίο αριθμό να αποτελεί ρεκόρ. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης, 1.836.960, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία.

  Οι αρχές, ωστόσο, διαβεβαιώνουν πως αυστηροί περιορισμοί λοκντάουν, όπως εκείνοι της άνοιξης, δεν θα επιβληθούν και πάλι.

  Διαβάστε ακόμη:

  Κορονοϊός: Η Τουρκία ενδιαφέρεται να παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

  Κορονοϊός: Στα πρόθυρα "σημαντικής ανακάλυψης" για το εμβόλιο βρίσκεται η CureVac

  Πάνω από 90% αποτελεσματικό το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού

  Ρωσία: Άρχισε η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων