Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Νοε-2020 08:59

  Πλουσιότεροι κατά $2 δισ. οι τρεις πίσω από την συνεταίρο της Pfizer, BioNTech

  Πλουσιότεροι κατά $2 δισ. οι τρεις πίσω από την συνεταίρο της Pfizer, BioNTech
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλουσιότεροι κατά 2 δισ. δολάρια έγιναν οι τρεις επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από την συνεταίρο της Pfizer για την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, BioNTech, μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

  Η είδηση που ανακοινώθηκε χθες ότι το εμβόλιο που παρασκευάζουν από κοινού οι δύο εταιρείες μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά 90% εναντίον του κορονοϊού, οδήγησε σε άνοδο 14% της μετοχής της BioNTech, αυξάνοντας τις περιουσίες του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της, Ugur Sahin, και των μεγαλύτερων επενδυτών της, των Γερμανών αδερφών Thomas και Andreas Struengmann.

  Η άνοδος της μετοχής αύξηση την καθαρή αξία της περιουσίας του Sahin κατά περισσότερο από 500 εκατ. δολάρια, στα 4,4 δισ. δολάρια, ενώ τα αδέρφια Struengmann είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται (συνολικά) κατά 1,5 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα τώρα η κάθε μία να αποτιμάται στα 10,4 δισ. δολάρια.

  Ο 54χρονος Sahin ίδρυσε την BioNTech στη γερμανική πόλη Mainz το 2008 με την στήριξη των αδερφών Struenmann, οι οποίοι είχαν ήδη επενδύσει σε μια άλλη εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Sahin (και η σύζυγός του ανοσολόγος, Ozlem Tureci) το 2001.

  Εκείνη η εταιρεία, Ganymed Pharmaceuticals, πουλήθηκε στην Astellas Pharmaceuticals το 2016 έναντι 460 εκατ. δολαρίων (συν άλλα 940 εκατ. δολάρια εάν επιτυγχανόταν συγκεκριμένοι στόχοι).

  Επρόκειτο για μία ακόμη επιτυχημένη έξοδος για τα δύο αδέρφια επενδυτές στον τομέα της υγείας, που πρώτα έφτιαξαν την περιουσία τους με τη Hexal, την εταιρεία κατασκευής γενοσήμων φαρμάκων που ίδρυσαν το 1986 και στη συνέχεια πούλησαν στη Novartis έναντι 7 δισ. Δολαρίων το 2005.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ