Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Νοε-2020 14:35

  McDonalds: Ανέκαμψαν οι πωλήσεις στο τρίμηνο

  McDonalds: Ανέκαμψαν οι πωλήσεις στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η McDonalds Corp ανακοίνωσε ότι παρά το ότι έχουν ανακάμψει οι πωλήσεις της, εκτιμά ότι θα πρέπει να συνεχίσει να προσαρμόζει τις λειτουργίες των εστιατορίων, όσο παραμένει η πανδημία.

  Η εταιρεία τόνισε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις παγκοσμίως μειώθηκαν 2,2% στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου έναντι του προηγουμένου έτους, αποτέλεσμα ελαφρώς καλύτερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές και σημαντική βελτίωση από την πτώση 23,9% στο β΄ τρίμηνο.

  Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν καθώς οι χώρες επέτρεψαν στα εστιατόρια να ανοίξουν εκ νέου στη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, μετά τα αρχικά lockdowns, ανακοίνωσε η McDonalds.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 4,6% σε ετήσια βάση των συγκρίσιμων πωλήσεων στις ΗΠΑ για το τρίμηνο, προσθέτοντας ότι οι μεγαλύτερες παραγγελίες και δραστηριότητες βοήθησαν να ξεπεραστούν οι χαμηλότεροι συνολικοί αριθμοί πελατών.

  Τα έσοδα στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 5,4 δισ. δολάρια, αντίστοιχα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

  Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,35 δολάρια και 1,8 δισ. Δολάρια, υψηλότερα από τα 1,6 δισ. Δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,4 δισ. δολάρια.

  Για το γ΄ τρίμηνο τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,22 δολάρια, υψηλότερα 5% από το προηγούμενο έτος.

   

  Οι αναλυτές ανέμεναν 1,91 δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ