Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Νοε-2020 15:34

  Με γενικό λοκντάουν απειλεί ο Τζουζέπε Κόντε

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Kρίσιμη η κατάσταση στην Ιταλία. Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απειλεί τους Ιταλούς με γενικό λοκντάουν αν δεν τηρήσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Περισσότερα από 40.000 κρούσματα και πάνω από 400 νεκροί σε 24 ώρες.

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υψώνει την φωνή και καθιστά σαφές ότι η εναλλακτική στους νέους περιορισμούς είναι σαφώς χειρότερη: "χωρίσαμε την Ιταλία σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας, για να μην προχωρήσουμε σε γενικό lockdown", τόνισε. Πρόσθεσε δε, ότι οι εκπρόσωποι των περιφερειών οι οποίες μετατράπηκαν σε κόκκινη ζώνη, δεν είχαν αμφισβητήσει ποτέ -μέχρι τώρα- τον όλο μηχανισμό που υιοθέτησε η κυβέρνηση.

  Στο μεταξύ οι αρχές ζητούν από τους γονείς να αποφεύγουν να πηγαίνουν τα εγγόνια για επίσκεψη στους παππούδες για να περιοριστεί η διάδοση του ιού. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η οργάνωση καμίας υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς. Ούτε της πιο γνωστής στην Πιάτσα Ναβόνα της Ρώμης.

  Βοήθεια από γιατρούς ΜΚΟ ζητά η περιφέρεια Πεδεμόντιο

  Το δε υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης κατέστησε σαφές ότι οι δήμαρχοι και νομάρχες στο εξής θα μπορούν να κλείνουν τις πλατείες όπου υπάρχει συνωστισμός, και νωρίτερα απ΄ ότι ισχύει μέχρι σήμερα. Δηλαδή και πριν από τις 9 το βράδυ.

  Οι ευρύτερες περιοχές του Μιλάνου και του Τορίνο με πάνω από 15 εκατομμύρια κατοίκους υποφέρουν. Αρκετά νοσοκομεία ιδίως στο Τορίνο ήδη δεν καταφέρνουν να δεχθούν νέους ασθενείς. Για τον λόγο αυτό, η περιφέρεια Πεδεμόντιο ζήτησε τη συμβολή ακόμα και γιατρών μη κυβερνητικών οργανώσεων ενώ σε όλη την Ιταλία έχει ήδη γεμίσει το 30% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

  Όσο για τις νότιες περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη: εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai, αποκάλυψε ότι ο έκτακτος διαχειριστής του δημόσιου συστήματος υγείας της Καλαβρίας, δεν ετοίμασε όπως θα όφειλε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υποχρεώθηκε να παραιτηθεί αλλά στο μεταξύ οι γιατροί των νοσοκομείων στο Ρήγιο της Καλαβρίας, αναγκάσθηκαν να ενισχύσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας με προσωπική τους πρωτοβουλία.

  Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ