Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Νοε-2020 11:26

  Sainsbury: Περικόπτει 3.500 θέσεις εργασίας

  Sainsbury: Περικόπτει 3.500 θέσεις εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η J Sainsbury ανακοίνωσε ότι περικόπτει 3.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων Argos, καθώς και ότι εμφάνισε ζημιές προ φόρων στο α΄ μισό της χρήσης 2021, εξαιτίας της αύξησης του κόστους.

  Η βρετανική εταιρεία ειδών παντοπωλείου, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 420 αυτόνομα καταστήματα Argos στα επόμενα τρία και μισό έτη, καθώς επισπεύδει την ενσωμάτωση των καταστημάτων Argos και των κέντρων συλλογής, στα καταστήματα της Sainsbury.

  "Επίσης κλείνουμε όλα τους πάγκους κρέατος, ψαριού και deli", πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως θα δημιουργήσει καθαρές 6.000 μόνιμες θέσεις φέτος.

  Η εταιρεία εμφάνισε προ φόρων ζημιές 137 εκατ. στερλίνων (177,9 εκατ. δολάρια) για το εξάμηνο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και 438 εκατ. στερλίνων σε εφάπαξ κόστος που συνδέεται με το κλείσιμο καταστημάτων Argos και άλλων στρατηγικών αλλαγών.

  Στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε εμφανίσει κέρδη 9 εκατ. στερλίνων.

  Τα έσοδα μειώθηκαν στα 14,94 δισ. στερλίνες από τις 15,10 δισ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις λιανικής εκτός των καυσίμων αυξήθηκαν 7,1% σε ετήσια βάση, ή 6,9% σε συγκρίσιμη βάση.

  Τα υποκείμενα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 301 εκατ. στερλίνες από τις 238 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Το δ.σ. ανακοίνωσε προμέρισμα 3,2 πενών, ελαφρώς χαμηλότερα από τις 3,3 πένες πριν από ένα χρόνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων