Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Νοε-2020 19:12

  Ράλι για τα ομόλογα των ΗΠΑ καθώς εξασθενίζουν οι ελπίδες για ένα πακέτο στήριξης της οικονομίας

  Η νέα “έκδοση” χρέους και ο στόχος επαναφοράς του “μαξιλαριού”  στα 36-37 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε τροχιά για το ισχυρότερο ράλι των τελευταίων πολλών μηνών βρίσκονται τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, καθώς το αμφίρροπο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών σημαίνει πως ένα πιθανό κυβερνητικό αδιέξοδο πιθανώς θα ανακόψει ένα σημαντικό πακέτο τόνωσης της οικονομίας του προσεχείς μήνες.

  Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 13 μονάδες βάσης που σημαίνει ότι οδεύει προς τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Μάρτιο, οπότε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια κοντά στο μηδέν και ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αλλά και προσπάθειες να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού. 

  Μειωμένη κατά 15 μονάδες βάσης εμφανίζεται η απόδοση του 30ετούς ομολόγου, το οποίο γνωρίζει επίσης τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο.

  Η συρρίκνωση των αποδόσεων αποτελεί ουσιαστικά αντιστροφή της σταθερής ανόδου που κατέγραφαν τον τελευταίο μήνα με οδηγό τις ολοένα και αυξανόμενες προσδοκίες για μια σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών. Μια ενωμένη κυβέρνηση υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών αναμενόταν να υπερψηφίσει ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της ανάκαμψης της οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ