Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Νοε-2020 13:13

  Saudi Aramco: Πτώση 44,6% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου 2020

  Saudi Aramco: Πτώση 44,6% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 44,6% μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2020 τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη πτώση στη ζήτηση του πετρελαίου που σημειώνεται εξαιτίας  της πανδημίας του κορονοϊού. 

  Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 44,21 δισ. ριάλ (11,79 δισ. δολάρια), από 79,84 δισ. ριάλ, το γ΄ τρίμηνο του 2019. Ο αριθμός αυτός είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και η επίδοση της Aramco είναι καλύτερη από το δεύτερο τρίμηνο καθώς είχε σημειώσει ιστορική πτώση εσόδων, με τα καθαρά κέρδη να έχουν πέσει στα 24,74 δισ. ριάλ. 

  Η εταιρεία διατήρησε το μέρισμα του τρίτου τριμήνου στα 18,75 δισ. δολάρια το οποίο και θα καταβληθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο. Το μέρισμα του δεύτερου τριμήνου θα καταβληθεί το επόμενο τρίμηνο και υπενθυμίζεται πως το μέρισμα του πρώτου τριμήνου είχε καταβληθεί το δεύτερο. 

  Αξίζει να σημειωθεί πως η Aramco εισήγαγε το 1,5% των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, Saoudi Tadawul με τους αναλυτές να αναφέρουν πως αυτή η εξέλιξη αναμόρφωσε πολλές από τις προτεραιότητες της εταιρείας συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσής της προς τους μετόχους. 

  "Η Aramco στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής της έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή δέσμευση προς τους μετόχους της όσον αφορά τα μερίσματα" δήλωσε ο αναλυτής Neil Beveridge στο CNBC. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ