Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Νοε-2020 12:03

  Υποχώρησαν 40% τα κέρδη της AB Foods στο σύνολο της χρήσης

  Υποχώρησαν 40% τα κέρδη της AB Foods στο σύνολο της χρήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Associated British Foods ανακοίνωσε πτώση 40% στα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, με τον κορονοϊό να πλήττει τα κέρδη στις δραστηριότητες ένδυσης της Primark, αντισταθμίζοντας τις αυξήσεις στις δραστηριότητες παντοπωλείου, ζάχαρης, γεωργικών προϊόντων και συστατικών.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου διαμορφώθηκαν στις 81,1 πένες σε ετήσια βάση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, χαμηλότερα από τις 137,5 πένες που ανακοίνωσε για τη χρήση 2018-2019.

  Τα κέρδη της Primark υποχώρησαν στα 362 εκατ. στερλίνες από τα 969 εκατ. στερλίνες, γεγονός που αντικατοπτρίζει το κλείσιμο των καταστημάτων της σε όλη την Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και την επίδραση του ιού στην καταναλωτική ζήτηση.

  Οι συναλλαγές ήταν ισχυρές αφότου άνοιξαν εκ νέου τα καταστήματα. Αλλά ο όμιλος προειδοποίησε ότι ένα δεύτερο κύμα lockdowns θα έπληττε τις πωλήσεις κατά 375 εκατ. στερλίνες.

  Ο όμιλος αναμένει ότι οι πωλήσεις της Primark για το σύνολο της χρήσης 2020-2021 και τα κέρδη, θα είναι υψηλότερα από τη χρήση 2019-2020 παρά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

  Προβλέπει μείωση των πωλήσεων στο α΄ εξάμηνο αλλά υψηλότερες πωλήσεις στο β΄ εξάμηνο.

  Τα κέρδη α΄ εξαμήνου των δραστηριοτήτων παντοπωλείου της AB Foods, αυξήθηκαν στα 437 εκατ. στερλίνες από τις 381 εκατ. στερλίνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ