Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Οκτ-2020 16:32

  ΗΠΑ: Σε υψηλό επτά μηνών ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

  ΗΠΑ: Ένα αυστηρότερο lockdown θα οδηγούσε σε ισχυρότερη ανάκαμψη τώρα, εκτιμούν οι οικονομολόγοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ενισχύθηκε ελαφρώς στα τέλη Οκτωβρίου, αν και παρέμεινε πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία, ένδειξη ότι οι καταναλωτές παραμένουν ανήσυχοι εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας. 

  Ειδικότερα, ο τελικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan διαμορφώθηκε στις 81,8 μονάδες τον Οκτώβριο από την προκαταρκτική μέτρηση των 81,2 μονάδων νωρίτερα αυτό τον μήνα, και την τελική μέτρηση του Σεπτμεβρίου στις 80,4 μονάδες. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τον δείκτη στις 81,2 μονάδες. 

  Αν και ο δείκτης έχει πλέον σκαρφαλώσει σε υψηλό επτά μηνών, παραμένει πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ακόμα η πανδημία δεν είχε πλήξει τις ΗΠΑ, στις 101 μονάδες που ήταν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2004.

  Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες έχασε 1,9 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα στις 85,9 μονάδες, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών πρόσθεσε 3,6 μονάδες από το Σεπτέμβριο στις 79,2 μονάδες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ