Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Οκτ-2020 12:11

  ΗΠΑ-εκλογές 2020: Το αμερικανικό ταχυδρομείο έχει διανείμει 122 εκατομμύρια επιστολικές ψήφους

  Το FBI αποκάλυψε νέα “ρωσική εκστρατεία” επηρεασμού των Αμερικανών ψηφοφόρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα αμερικανικά ταχυδρομεία (USPS) ανακοίνωσαν χθες ότι έχουν διανείμει 122 εκατομμύρια ασυμπλήρωτες και συμπληρωμένες επιστολικές ψήφους, ενόψει των προεδρικών εκλογών της Τρίτης, από τις οποίες καταγράφεται συμμετοχή-ρεκόρ στην πρώιμη ψηφοφορία.

  Η υπηρεσία ταχυδρομείων USPS ανακοίνωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος από τα 100 εκατομμύρια των ψήφων που είχαν διανεμηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. 

  Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι από την 1η Οκτωβρίου έχει διανεμηθεί όλη η αλληλογραφία προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων και ψηφοδελτίων, με μέσο όρο χρονικού διαστήματος διανομής τις 2,5 ημέρες, ενώ ποσοστό 97,5% της αλληλογραφίας προτεραιότητας έχει διανεμηθεί μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών.

  Με ουσιαστικό δεδομένο την αύξηση στον όγκο της αλληλογραφίας, τις συνέπειες από την εξάπλωση της COVID-19, αλλά και τις προσπάθειες να δοθεί προτεραιότητα στις επιστολικές ψήφους, οι υπηρεσίες διανομής της αλληλογραφίας προτεραιότητας είχαν μειωθεί για την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την USPS.

  "Παραδεχόμαστε ότι η πλήρης προσοχή και η προτεραιότητα που δίνουμε στις επιστολικές ψήφους έχει μεσοπρόθεσμες συνέπειες στη συνολική και έγκαιρη λειτουργία μας για άλλες υπηρεσίες στο σύνολο του δικτύου μας" δήλωσε η Κριστίν Σίβερ, η υπεύθυνη διανομής της ταχυδρομικής υπηρεσίας USPS.

  Περισσότεροι από 80 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές όπως δείχνουν τα στοιχεία (the U.S. Elections Project). Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από 51 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι. Πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ η χρήση της αυξάνεται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ